keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Suklaapirtelö - ilman sitä suklaata ja jäätelöä

Tätä smoothieta olen tainnut hehkuttaa jo täälläkin pariin otteeseen, joten tässä tulisi sen hyvin simppeli reseptikin nyt esille. Mä sanon tätä suklaapirtelöksi, koska se ihan oikeasti maistuu siltä! 



Suklaapirtelö 
(n. 2 isoa lasillista)

Avokado
Banaani
1-2 mitallista suklaa-proteiinijauhetta (Oma lemppari on tuo Whey SteviSweet, sillä se on makeutettu Stevialla eikä ole niin äklömakea kuin muut vastaavat)
Maitoa/mantelimaitoa iso loraus
1-2 rkl Raakakaakao-jauhetta
Jääpaloja 2-4 kpl



Suosittelen lämpimästi käyttämään aitoa raakakaakao-jauhetta, eikä mitään normaaleja kaakaojauheita. Tuolla saa ihan erilaisen, sellaisen syvän suklaan maun vaikka paljaaltaanhan tuo on melkoista myrkkyä.. :D (Maultaan siis!)

Hankittiin yleiskone jokunen aika sitten, ja siitä löytyy myös ihanan tehokas blenderi!

Ainekset vaan blenderissä sekaisin ja voilá! Täydellisen pehmeää, silkkistä ja makeaa pirtelöä. Joskus tulee vaihdeltua mittasuhteita, esim. laittamalla vain puolikkaan banaanin ja sitten sen tilalle lisää avokadoa. Miten vain tykkää ja haluaa macrojen jakautuvan.

Proteiinijauhettakin tulee laitettua aina fiiliksen mukaan - toki sitten nestettä enemmän jos laittaa enemmän jauhetta tai vaikka avokadoa. Ja niille ihmisille jotka ei avokadosta tykkää: minäkään en siitä paljon välitä paljaaltaan syötynä, mutta tähän se tuo ihanan kermaisen koostumuksen. :)

Omasta mielestäni paras smoothie mitä on vastaan tullut - varsinkin jos ottaa huomioon ravintoarvot!


Ei kommentteja: