torstai 2. huhtikuuta 2015

Flunssaa ja IBD-kontrollia

Olin tulossa tänne kertomaan, että olen tällä hetkellä ihan vuoteen omana, mutta onnekseni olo alkaakin olla jo parempaan suuntaan päin (puuta edelleen koputellen).. Tiistaina tuntui jo kurkkukipua ennen höntsäsählyjä, mutta koska sain valtavan energiapiikin niin päätin lähteä kuitenkin kokeilemaan pelaamista, koska se oli vika kerta tälle keväälle. Illalla olo jo vähän paheni ja seuraavana aamuna heräsin klo 6 järkyttävään kurkkukipuun..

Eilen mulla oli kuitenkin työhaastattelu (selvisin seuraavaan vaiheeseen, joten vielä riittää jännitettävää!) sekä opparin viimeinen haastattelu, joten ihan täysin en päässyt lepäilemään. Väänsin vielä juustokakun kaverin poikaystävän valmistujaisiin illalla, mutta se ei haitannut kyllä yhtään koska rakastan tehdä juustokakkuja! Ainut vaan, että alkoi tehdä itselläkin mieli syödä sitä.. :D Jospa nyt pääsiäisenä vielä kerkeisi tehdä itsellekin syötäväksi jonkunlaisen kakun.

Viime yö meni meillä molemmilla aivan valvoessa ja pyöriessä; olin kuulema kuorsannutkin niin kovaa (nenän tukkoisuuden takia) että mies oli siirtynyt sohvalle jossain vaiheessa nukkumaan. :D Hups.. Tänään on kokoajan ollut vain parempi ja parempi olo, joten toivottavasti selvisin nyt vähällä! Huomenna jos olo antaa periksi, niin otetaan suunnaksi pitkästä aikaa Sonkajärvi ja äitin herkut. :)

Herkuteltu on kyllä nyt muutenkin; tänäänkin tilattiin pizzaa kun ei ruokaa jaksa tehdä. Otin kyllä muutenkin jo pääsiäisen ajaksi asenteen, että nyt saa syödä vähän rennommin (ai vähän!? :D) ja levätä kunnolla. Nyt tietty on pakkokin levätä, kun ei näillä oloilla paljon salille mennä! Onnekseni tämä flunssa sattui kevyelle viikolle, niin ei tule omantunnontuskia treenaamattomuudesta. Mä kun revin hyvin herkästi stressit siitä, jos en pääse tekemään normaalisti salitreenejä.. Veikkaan, että ensi viikolla rauta nousee aika hyvin! En malta odottaa, että pääsee lisäilemään mm. maastavetoihin ja kyykkyihin painoja reilusti enemmän. :)
Welhojen pelit päättyi harmillisesti finaaliottelussa häviöihin, mutta onneksi pääsevät vielä yrittämään paikkaa salibandyliigassa! // Keskustaan lähdössä Power Rangers-repun kanssa #tyylilyyli // Salami-tomaatti-paahdettu sipuli NAM!

Sitten toinen merkittävä asia; mulla oli tiistaina kontrolli gastroenterologisella osastolla KYS:illä ja pääosin kaikki on siis hyvin, kuten olo ja oireettomuus kertoo. F-calbro arvo oli niukasti koholla (109) mutta kuitenkin hyvin maltillisesti siis. Tällä kertaa mä sain itse päättää miten jatketaan; otanko nyt jo lääkitystä vai katsotaanko myöhemmin. Vastasin hyvin professionaalisesti, että entä jos otetaan veri-/ulostekokeet muutaman kuukauden kuluttua ja jos arvo on edelleen noussut niin harkitaan lääkitystä? Tuliskohan musta hyvä lääkäri!? :D Tähän mun hoitava lääkäri siis suostui ja mietittiin, että ensimmäinen vaihtoehto mahdolliseen lääkitykseen olisi solunsalpaajat ja sitten vasta kokeiltaisiin uutta biologista. Nämä ovat kuitenkin vielä ihan alustavia suunnitelmia, nimenomaan jos sairaus aktivoituisi taas.

Sain myös toiveestani lähetteen ravitsemusterapeutille, jossa toivon että saisin vähän pohjaa tähän gluteenittomaan ruokavalioon; mitä tulisi ottaa huomioon, saankohan tarpeeksi kaikkia hivenaineita/vitamiineja ja millaisella mallilla mun nykyinen ruokavalio on? Lisäksi pääsen myös d-vitamiinin imeytymistestiin, joka olisi pitänyt mitata jo ajat sitten.


Ruokavaliolla siis jatketaan, vaikka toki lääkärini oli siitä edelleen hyvin neutraali. Hän ei lääkärinä voi sitä lääkehoidoksi määrätä, koska tutkimuksia ei ole tehty tarpeeksi. Ymmärrän sen täysin. Tässä asiassa pallo onkin potilailla, eli täytyy vain kokeilla olisiko jostain ruokavaliosta apua omiin oireisiin. Toki mun pitää myös niellä ylpeyteni jos oireita alkaa ilmetä ja ottaa tarpeeksi ajoissa yhteyttä lääkäriin, jos tuntuu että sairaus taas aktivoituu. Tällä hetkellä kaikki on kuitenkin rauhallista ja toivottavasti tulee olemaan myös jatkossa!

Pakko vielä hehkuttaa yhtä juttua mun verikokeista, nimittäin hemoglobiinia! Kun jättää viljat pois, niin sen kanssa tulee monesti ongelmia, sillä viljat sisältää paljon rautaa. Mulla on ollut siitä asti kun muistan aina alhainen hemoglobiini ja välillä myös ihan anemiaa (arvot pyöri 108-115 välillä) MUTTA nykyisin arvot on olleet viimeisissä ehkä 6 mittauksessa aina 130 tai yli!! Ei voi olla kuin tyytyväinen :)

Sitten vielä Kuopiossa huhtikuussa pyöriville vinkki; hyvä ystäväni pitää näyttelyä lasikoruistaan Taito Shopissa (Torinkulma-rakennus, eli sama missä on Yves Rocher, Clas Ohlson ym.) huhtikuussa! Vähän myöhässä tulee mun ilmoitus, sillä muotoilija itse oli paikalla eilen ja tänään, mutta koruihin saa käydä tutustumassa toki muinakin aikoina vapaasti! :) Täältä (click!) voi käydä lukemassa Minnan omia mietteitä korusarjastaan.

Osallistumalla kyselyyn autat Minnaa valtavasti opinnäytetyön teossa, mutta voit samalla myös voittaa itsellesi yhden koruista! Kannattaa siis käydä tutustumassa; tämä uunivalu-tekniikka on hyvin haastava ja melko vähän käytetty markkinoilla. Mun mielestä se nimenomaan on iso tekijä siihen, miksi nämä korut ovat niin uniikkeja ja myös jotenkin tosi ihanan näköisiä, nimenomaan tuon kolmiulotteisuuden vuoksi! 



Ihanaa pääsiäistä kaikille! ♥

Ei kommentteja: