perjantai 27. maaliskuuta 2015

Uusia tuulia!

Ajattelin kirjoittaa tällaisen lyhyen postauksen tähän väliin, mikäli uusia lukijoita eksyy blogiin enemmänkin lähiaikoina.. :) Blogini linkitettiin Crohn & Colitis ry:n nettisivuille - linkkilistaan josta löytyy blogeja liittyen IBD:hen, ruokavalioon ja vahvasti myös liikuntaan (klikkaa tästä). 


Listasta pisti omaan silmään välittömästi blogi HIFK'in pelaajasta, Teemu Ramstedista ja hänen perustamaan seurasta IBD Cycling. Minusta on tosi hienoa, että urheilijat, varsinkin tunnetummat tuovat esille tätä sairautta ja samalla myös konkreettisesti tekevät jotakin, millä tietoutta IBD:stä ja sen kanssa elämisestä saadaan levitettyä. Tilannehan on se, että suolistosairaudet lisääntyvät jatkuvasti kovalla tahdilla Suomessa (hyvä video aiheesta löytyy täältä), mutta silti ihmiset tietävät niistä aivan liian vähän. Niin itse sairautta sairastavat, kuin heidän läheiset - ja niin myös täysin ulkopuoliset ihmiset. 

Olen itsekin käynyt ne vaikeat ajat läpi, monet monet eri lääkkeet ja tähystykset. Leikkauksilta olen vielä säästynyt tähän asti. Siksi onkin hienoa, että nyt kun itse olen remissio-vaiheessa, niin pystyn jollakin tavalla levittämään tietoisuutta ja olemaan jollekin ehkä vertaistukenakin tämän blogin kautta. Ei saa missään nimessä luovuttaa unelmiensa tavoittelua tämän sairauden takia - täytyy vain hyväksyä, että se on osa sinua. Välillä menee huonommin ja välillä paremmin. Varsinkin huonoina aikoina itsekin turvauduin keskustelupalstojen kommentteihin ja vertaistukeen.

Uusille vierailijoille tiedoksi; perustietoa minusta löytyy "Blogin takana" linkin takaa, joten kummemmin en ala itseäni esitellä. Tämä blogi on minulle rakas harrastus ja olisin enemmän kuin kiitollinen, jos jaksaisit jättää kommenttia - niin risuja kuin ruusuja. Lukijat on mulle avaintekijä siihen, miksi teen tätä; joten kysykää ihmeessä mitä vaan mieleen tulee ja ehdottakaa ideoita mistä voisin kirjoittaa. Pyrin toteuttamaan niitä parhaimman mukaan. :)


Blogi on melko lifestyle-tyyppinen, enkä jauha täällä jatkuvasti pelkästään sairauksistani. Tällä hetkellä isossa roolissa elämässäni on liikunta sekä hyvä ruoka, joten näitä asioita tulette näkemään jatkossakin paljon. Toki kaikki mitä teen liittyy jollain tavalla sairauteen; ruokavalio on tällä hetkellä ainut lääkitykseni ja liikunnalla pyrin pitämään yllä terveyttä, vahvistamaan kortisonin heikentämää luustoa ja saamaan hyvää oloa - viimeisintä ehkä eniten. En treenaa tavoitteellisesti mihinkään, vaan menen fiilispohjalta.

Mulla onkin kontrolli-käynti IBD:n osalta ensi tiistaina! Siellä käydään läpi verikokeet, ulostenäyte, tähystyksen tulokset sekä yleisesti oma vointi tällä hetkellä - joka on kyllä varsin mainio. :)

Joten nyt on teidän vuoro arvoisat lukijat! Heittäkää kommenttia, kysymystä, ideoita. 

Ei kommentteja: