keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Liikaa vaihtoehtoja - liian vähän aikaa

Luultavasti melko moni on joskus ollut opiskelujen/työn suhteen tilanteessa, jossa vaihtoehtoja ja kiinnostuksenkohteita tuntuu syöksyvän ovista ja ikkunoista, mutta ei tiedä mihin niistä tarttua. Voisin sanoa itseni olevan juurikin siinä pisteessa nyt. Valmistun tänä keväänä markkinoinnin tradenomiksi, mutta kaikki muu onkin auki.

Se, että valmistut markkinointi-alalle on melko laaja käsite. En todellakaan ole valmistuttuani valmis markkinoinnin ammattilainen, vaan minulla on lähinnä eväät lähteä etsimään ehkä jonkinlaisia assistentin paikkoja ja kouluttautua lisää. Kuvitellaan tilanne, että pääsisin töihin vaikka Olville (täysin kuviteltu tilanne siis :D) tai vaikka Honeywellille (valmistaa mittaus-, testaus- ym välineitä). Mullahan pitäisi olla tietämystä myös siitä alasta, jota yritys harjoittaa - miten muuten mä voisin olla osa markkinointitiimiä?


Nyt opinnäytetyötä pusertaessa mulla on herännyt mielenkiintoa vähän sinne sun tänne, mutta erityisesti urheilumarkkinoinnin ja hyvinvoinnin suuntaan. Olisi aika siistiä opiskella vaikka ravitsemustieteitä tai sitten ihan urheilumarkkinointia - sitä kun on nykyisin mahdollisuus täälläkin opiskella. Yliopistot ja muut koulutusta tarjoavat palvelut suorastaan pursuavat erilaisia kursseja ja koulutuksia, ihan parin opintopisteen kursseista aina isoihin 30op kokonaisuuksiin. Voisi napata kursseja vähän sieltä ja täältä, yhdistellä mielensä mukaan.

Ongelmana tässä on se, että avoimen yliopiston ja yleensä muidenkin järjestämät koulutukset maksaa, eikä niitä noin vaan nappailla omaan kalenteriin. Olisin kyllä tosi kiinnostunut jatkamaan opintoja ihan "oikeasti" eli suorittamaan tutkintoa jostakin aivan muusta aiheesta, lähinnä hyvinvoinnin & ravitsemuksen alalla. Toinen iso ongelma on se, että hallitus ajaa kovasti läpi ehdostusta, jossa toiseen samantasoiseen korkeakoulututkintoon ei saisi ollenkaan opintotukea. Naurettavaa, kun ajattelee että tuolla yritetään saada jotain säästöjä aikaiseksi. Alkaa usko loppumaan siihen, että Suomessa oikeasti haluttaisiin panostaa koulutukseen. Toivotaan, että tuo ei menisi läpi perjantaina toisessa äänestyksessä!

Sitten kolmas ongelma on se, että mitä nyt oikeasti haluaisin tehdä tulevaisuudessa. Parasta olisi, kun saisi yhdistettyä markkinoinnin/viestinnän sekä hyvinvoinnin/ravitsemuksen, ehkä urheilumarkkinoinnin nimenomaan. Siinäpä onkin soppa pohdittavaksi! Varmaankin suunta on nyt kuitenkin yliopiston maisteri-ohjelmaan päin, ehkä ensi syksynä tai myöhemmin. Kun sitten saisin opiskeluoikeuden, niin voisin joitakin avoimen yliopiston kursseja suorittaa jopa ilmaiseksi.

Sekavilla fiiliksillä mennään siis tulevaisuuden suhteen. Onko muita harhailijoita lukijoiden joukossa? Tai joskus ollut vastaavassa tilanteessa?



Ei kommentteja: