lauantai 3. tammikuuta 2015

Vaihteleva vuosi 2014

Voisi sanoa että tämä vuosi oli toisaalta melko tasainen, mutta toisaalta taas melkoista ylä- ja alamäkeä vuoronperään. Pitemmittä puheitta, tässä minun viime vuosi (piti ottaa Twitter avuksi tähän, kun enhän mä muuten muistaisi mitään :D):


Tammikuu
Aloitin työt Prisman kassana. Harjoittelu jatkui Salibandyseurassa ja samalla kävin vielä koulua. Muistan, että olin ihan hukassa siellä kassalla lähes joka vuorolla, koska sain vain nopean perehdytyksen. Luulin, että tykkäisin asiakaspalvelutyöstä mutta en kyllä tykännyt.. Lisäksi mun selkä ei tykännyt myöskään siitä istumisesta ja seisomisesta.

Liikuntaa kertyi mukavasti Evo:lla rampatessa; se oli auennut juuri joulukuun 17.päivä ja olin siitä ihan innoissaan! Tämä kuu oli myös täysin tipaton.



Helmikuu
Kävin Crohnin taudin kontrollikäynnissä jossa hoettiin edelleen samaa; tauti on remissio-vaiheessa biologisen lääkkeen avulla. Sain kuitenkin lähetteen ihotautilääkärille yhtäkkiä ilmestyneisen luomien takia ja mielessä kävi kyllä jo hetken, että entä jos mulla onkin syöpä. 

Sairastelin flunssaa - taas. Multa testattiin tämän takia vasta-aineet Humiraa vastaan, mutta ne kokeet oli onneksi(?) puhtaat, lääkitys siis jatkui. Ja lähettelin paljon kesätyöhakemuksia. Yhden jopa ihan postin kautta! Se oli outoa.

Ihotautilääkärillä sain onneksi vain reseptin hankalaan atooppiseen ihoon, sillä luomesta otettu näyte oli puhdas!


Maaliskuu
Welhojen edustusjoukkue pääsi liigakarsintoihin. Tästä alkoi hektinen kausi niin toimistolla kuin hallilla ja muistan kyllä aina ne hetket kun kannustettiin poikia kahviosta käsin heidän vanhempiensa kanssa. :D Rakastuin muutenkin salibandyyn yhä enemmän ja enemmän.

Naistenpäivän minä tein miehelleni aamupalan ennenkuin se lähti turnaukseen. No, onneksi ne sitten kaverin kanssa teki meille 3 ruokalajin illallisen niin oltiin tyytyväisiä. ;) 

Sitten olikin aika lähteä Italiaan, joka oli mulle ensimmäinen ulkomaanreissu ikinä! (Ruotsia ei lasketa..) Lähdettiin matkaan siis meidän yrittäjyystiimin kanssa.

Twitter täyttyi lähdön huumassa...

Huhtikuu
Vietettiin Milanossa muistaakseni 6 yötä ja käytiin päiväreissuilla mm. Comossa, Outlet-kylässä, idyllisellä viinitilalla, Genovassa... Näitä kuvia tekee niiin paha katsoa, koska tuolloin oli niiin lämmintä ja kaikki Italiassa oli ihanaa. Syötiin joka päivä jäätelöä, koska sitä löytyi ainakin 100 eri sorttia ja kaikki maistu liian hyvälle. Shoppailtiin, kierreltiin nähtävyyksiä, naurettiin, laulettiin, häpäistiin itsemme (ja suomalaiset, sori!) sekä välillä vähän eksyttiin. Oli vaikka minkälaisia vastoinkäymisiä ja kommelluksia, mutta hengissä selvittiin takaisin. Paras reissu ikinä!

Comon maisemia - voi noita kujia!
Huhtikuussa ei paljon ihmeempiä sitten tapahtunutkaan. Kävin työhaastattelussa tosin josta irtosikin sitten työpaikka loppujen lopuksi..

Toukokuu
20. päivä sitten aloitinkin uuden duunin! Oli taas aivan eri tietokoneohjelmat, aivan eri ala ja uudet tuotteet opeteltavana.. Mutta onneks oli ensinnäkin a) mukavat työkaverit ja b) joustava työaika - tulin ja menin milloin tahdoin, kunhan työt tuli tehdyksi. Tein 20-30 tuntia per viikko, yleensä 4 päiväisiä viikkoja.

Sain tehtyä koulun puolella viimeisen rästikurssin, ammatillisen harjoittelun sekä esittelin raportin koululla. Sain myös oppariin aiheen joten melko tyytyväinen olin tilanteeseen!

Kesäkuu
Aloin huomaamaan uupumista treenien jälkeen ja salimotivaatio katosi samalla mukana. Tein kuitenkin vielä melko ahkerasti aerobista treeniä, portaita ja mäkiä juosten.

Kävin oireiden takia lääkärissä, itse epäilin vian olevan joko kilppareissa tai lisämunuaisissa (kortisoli) joka oli mulla aiemminkin ollut koholla. Sain lähetteen verikokeisiin jossa katottiin kaikki mahdollinen; sokeri, suola, kalium, kortisoli, kilppari ym. arvot. Kouluterveyden lääkäri epäili pienesti myös sydäntä.

Loppukuusta selvisi, että kortisoli on jälleen koholla - tällä kertaa ihan kunnolla. Viimeksi se oli n. 750 (viitearvojen yläraja 650) ja nyt oli pompannut 1175. Twiitti kesäkuulta: 

"Vähän on elämä tällä hetkellä selviytymistä päivästä toiseen. Eihän sen tällasta pitäis olla, eihän?"
Muistan, että olin todella epätoivoinen. Nukahtelin kirjaimellisesti istuaalteen ja kahvi oli ainut keino selviytyä työpäivästä.

Ainut tosi mukava päivä tais olla Juhannus; meillä oli hienot juhannusolympialaiset jotka oli kyllä hauskimmat ikinä!


Parhaita kesän hetkiä! Herkkuja, mekkoja, hameita, soutelua, mökkeilyä, Juhannus, uimista, aurinkoo, Oluset, viinijuhlat, frisbeegolfia, lenkkeilyä...
Heinäkuu
Viinijuhlat! Taisin käydä juhlimassa niitä oikein kahtena päivänä, vaikka artistit nyt ei olleet mitään ihan huimia. :D Nähtiin ainakin Movetron ja Yö.. Oikeestaan en ees muista niitä kahta muuta? Mutta Disco Inferno ei pettänyt tälläkään kertaa! Lisäksi kävin eka kertaa Iisalmessa Olusilla oikein VIP-passin kera.

Koko kesän aikana käytiin uimassa enemmän kuin laki sallii. Parhaimpina päivinä jopa kolme kertaa! Löydettiin ihan meidän läheltä mukava kallio jossa otettiin aurinkoa, pidettiin piknikkejä ja pelailtiin lautapelejä. Voisin sanoa että ne päivät mitä siellä vietettiin oli kesän parhaita hetkiä. 

Taistelu väsymystä vastaan jatkui, lähinnä taistelu että pää pysyis kasassa. Ja parisuhde. Ja muut ihmissuhteet. Ramppasin lääkäreillä ja mitään ei taaskaan selvinnyt. Muistan yhden päivän kun kävelin keskustaan (1 km lähinnä alamäkeä) = loppumatkasta meinasin pyörtyä, oksetti ja rintakivut iski kovana. Silloin pelotti ekan kerran uupumuksen vuoksi. 

Kävin terveyskeskuksella, yksityisellä ja keskussairaalassa.. Yksityisellä otettiin sydänfilmi joka oli onneksi puhdas. Kuulin monesta paikasta väitteen että olisin masentunut. En halunnut hyväksyä sitä, mutta jossain vaiheessa aloin oikeasti ajatella että voisinko olla..


Elokuu
Vietetiin 2-vuotispäivää rakkaan kanssa ja vietiin "A & J" lukko Kallansiltoihin, mutta muuten mentiin aikalailla samalla tylsällä kaavalla; uupumus vallitsi edelleen päiviä ja olin TODELLA epätoivoinen.


Syyskuu
Kävin yksityisellä oikein erikoislääkärillä, mutta sain kuulla edelleen olevani masentunut. Ja maksoin tästä tiedosta siis 92€. Ei naurattanut. Olin tosissaan jo lähdössä Helsinkiin jollekin oikealle lääkärille, koska olin niin epätoivoinen.

Löysin itelleni unelmaduunin, valitettavasti en vaan saanut sitä. Sain paljon omenoita ja tein niistä vähän sitä sun tätä. Näin Teflon Brothersin lukukauden alottajaisissa ja olin haltioitunut! Silloin mulla oli myös yhden illan pinkki tukka ja se oli ihana. Kävin myös ensimmäistä kertaa brunssilla ja ilmoittauduin Crossfitin alkeiskurssille. Päätin myös jättää alkukuusta lääkkeen pois (jolloin väsymys alkoi pikkuhiljaa kaikota) ja aloittaa uuden ruokavalion. Aloitin myös avoimessa amk:ssa graafisen viestinnän kurssin, joka loppuu helmikuussa. 

Lokakuu
Syyskuun lopulla alkoi rajut vatsaoireet lääkkeen poisjätön jälkeen, mutta gluteeniton ruokavalio muutti kaiken; oireet hävisi kokonaan, samoin kuin ns. sivuoireet, kuten vatsan turvotus ja väsymys lounaan jälkeen. Olin ihan haltioissani tästä muutoksesta terveydessä ja onneksi lääkärikin ymmärsi mun itsepäisyyden tässä tilanteessa. Kirjoittelin myös blogiin oman postauksen "Miksi Gluteeniton?" koska sitä kysymystä olen saanut kuulla aina tähänkin päivään saakka.

Jotain uutta tapahtui myös ulkonäössä, sillä ihana poikaystäväni leikkasi mulle polkkatukan. :D Tarkoitus oli sellaisen leukaan asti oleva, mutta jotenkin kummasti se lipsahti ennemmin "korvan alle"-pituiseksi.. Ensin se oli järkytys, mutta nyt jälkeenpäin mietittynä se oli paras idea ikinä. Mullahan oli ennen sitä toispuoleinen tukka, jonka kasvamisessa ois kestänyt ikuisuus, vaikka hyvällä alulla olikin. Lisäksi pidempi puoli oli todella huonokuntoinen, joten hiukset sai ihan uutta eloa tästä muutoksesta! Tämä kuukausi oli myöskin tipaton. :)


Marraskuu

Aloitin Crossfitin, järjestetiin miehille miestenpäivän yllätys ja mentiin jousiampumaan, ostin iltapuvun ja olin eka kertaa niin hienona missään! Kyseessä oli siis vuosikurssin '11 gaala-ilta, jossa juhlittiin meidän valmistumista - jotkut oli jo valmistuneet, jotkut valmistuvat lähiaikoina. Oli ihan mukava ilta ja pitkästä aikaa olin kunnolla ulkona ja näin paljon ihmisiä. Ihankuin olisin tullut luolasta takaisin normaaliin elämään. :D

Marraskuussa kävin myös eka kertaa kulmien muotoilussa ja värjäyksessä. Tekis mieli käydä muotoiluttamassa ne siellä aina!


Joulukuu

Palasin Crossfit-salilta takaisin tutulle ja turvalle Evo:lle, jossa treenit luisti tosi hyvin joulukuun ajan. Muuten joulukuu meni aikalailla lomaillessa ja kieltämättä nyt alkaa jo tuntua että voisin ihan hyvin palata töihin sillä energiaa ja aikaa riittäis vaikka muille jakaa! Olen siis käytännössä siivonnut kämppää, tehnyt ruokaa ja treenannut ahkerasti. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sanotaanko, että tänä vuonna ei tapahtunut mitään järjettömän suuria asioita ja pakko nyt mainita kun tajusin että oli eka vuos pitkään aikaan kun en muuttanut kertaakaan! :D Saavutus sekin. Uuden vuoden lupauksia en tee, lähinnä vaan toivon että pysyisin terveenä, jotta saisin vihdoinkin elämän vähän pidemmäksi aikaa raiteille kuin muutamaksi kuukaudeksi.

Pakko kyllä myöntää, että tuli kamala ikävä kesää kun noita kuvia selaili koneelta. Sitä ihan unohti että loppujen lopuksi oli kyllä paras kesä ikinä, vaikka uupumus verottikin sitä aika lailla. Vaikka ei käyty yhdilläkään festareilla niin silti oli hauskaa, ihan vaan kun lähti uimaan kaveriporukalla tai parille satamaan terassille. Niistä pienistä asioista koostuu ihanat kesäillat! Toivottavasti ensi kesänä saa olla terveenä ja olisi varaa myös käydä joillakin isommilla festareilla. :) Haaveena olisi myös että pääsisi reissuun jonnekin lämpimään ensi syksynä, jos vaan rahatilanne niin sallii.

Suurenmoista Vuotta 2015!

Ei kommentteja: