lauantai 27. joulukuuta 2014

Tulkoon joulu!

On muuten kyseinen biisi lemppari jouluviisu mitä löytyy. Ihastuin tuohon joskus kauneimmissa joululauluissa kuorossa hoilatessa; kuulostaa ihan parhaimmalta kun sitä laulaa monta eri ääntä ja äänialaa, miehiä ja naisia - tenoreita ja sopraanoja.

Joulu tosiaan tuli ja meni - aloitin kirjoittamaan tätä jo aatonaattona mutta se nyt yllättäen venyi taas näinkin pitkälle. Tulin juuri porukoilta joulun vietosta jossa vierähtikin aika nopsasti aika tiistaista lauantaihin. Sinäänsä paljon mitään ei tullut tehtyä, mutta kummasti tuo aika vaan kului!

Pipareitten tekoa; normaaleja ja gluteenittomia!

Perinteitten mukaan syötiin joulupuuro, johon on piilotettu manteli - tosin tänä vuonna sen korvasi Cashew-pähkinä, koska mantelit olikin loppu. :D Puuron jälkeen mentiin kuuntelemaan jouluhartausta kirkkoon ja sen jälkeen tullaan kotiin syömään kunnon joulupäivällinen. Omat lempparit on ehdottomasti kinkku, perunat ja paisti, maksalaatikko sekä karjalanpiirakat. Tämä uusi ruokavalio aiheuttaa omat hankaluutensa, mutta onneksi yllämainittuja saa myös gluteenittomana. :)

Lisäksi joulutortut on ehdoton suosikkiherkku ja tietysti glögin kanssa nautittuna. Voisin juoda glögiä litroittain, sillä se on niiin hyvää! Joulussa onkin parasta just se, että voi syödä huoletta navan täyteen. Mitään suklaaähkyjä ei kannata vetää, mutta perus jouluruokaa saa kyllä syödä huoletta. En itse ole kovin laatikkojen, tai muun perinteisen ruoan kuten rosollin ystävä mutta korvaan kinkun syönnillä kaiken. :D

Mulle joulu merkitsee ennenkaikkea koko perheen kokoontumista, hyvää ruokaa, joulusaunaa ja rauhoittumista. Silloin ei jaksa ajatella koulua, töitä tai muita stressin aiheita. Joulun kasvava kaupallisuus on ärsyttänyt mua jo parin vuoden ajan, vaikka toisaalta olen itsekin melkoinen lahjojen perässä juoksija. Tykkään hirveästi ostaa lahjoja muille, mutta en niinkään nauti lahjojen saamisesta. Kyllä tietty on kivaa saada jotain pientä, mutta en ikinä toivo mitään kallista joululahjaksi - se ei vaan tunnu oikealta. 

Paistoin eka kertaa kinkun elämässäni! Tästä reilun 7kg jötikästä riitti hyvin pakkaseenkin.

Harmittaa kun ei kerennyt/viitsinyt ottaa oikein kuvia reissussa ollessa. Lumi oli kyllä tehnyt tehtävänsä ja peittänyt kaiken ihanaan huntuun. :) Joka paikassa oli tosi nätin näköistä ja vaikka kamera oli mukana niin ei kyllä tullut kaivettua sitä kertaakaan esille.. Tuntui että joka päivälle oli jotain muuta ohjelmaa; aatto meni kotona, joulupäivä mummon luona vieraillessa hoitokodissa ja tapaninpäivänä meille tuli vieraita. Tänään käytiin vielä juhlimassa serkun lapsen valmistumista maisteriksi joten ohjelmaa on riittänyt!

Toivotaan nyt vaan, että terveys ei taas pettäisi yhdeltä osa-alueelta.. Pitkin alkutalvea on ollut huimaus-ongelmia ja nyt ne on pahentuneet jo melko sietämättömiksi. Varsinkin salilla huomaa, esimerkiksi laitteesta nousiessa että päässä heittää ihan kunnolla, mutta usein myös ihan istuaaltaan. Kouluterkkari on tietenkin lomilla ja keskusairaalaan soittaessa en saanut pari viikkoa sitten otettujen verikokeitten tuloksia itselleni, koska ei kuulema ole aikaa niitä lähetellä joulun aikaan. Noh, mä melkein arvaan jo, että vika on hemoglobiinissa koska anemiaa mulla on ollut ennenkin. Nyt kun ruokavalio on muuttunut niin raudan saanti on huonontunut selkeästi.

Nyt tuntuu että on ihan poikki vaikka periaatteessa sitä ei tullut oikeen muuta kuin syötyä. Suklaata vedin kyllä liiankin kanssa, kun kakut ym. jäi syömättä vehnäjauhojen takia. Odotan kyllä innolla, että pääsen huomenna taas salille! Nyt rojahdan sängylle makamaan kera parin Frendit-jakson ja tyhjentelen meidän vaatekassit reissun jäljiltä.

Mukavaa viikonloppua ♥






Ei kommentteja: