tiistai 16. joulukuuta 2014

L a h j a i d e o i t a

Tästä piti kirjoittaa jo marraskuun puolella koska nyt alkaa olla jo vähän kiire lahjojen hankkimisen osalta! Varsinkin jos verkkokaupasta aikoo jotain tilata, niin jouluruuhkien takia lahjat olisi kannattanut jo tilata viimeistään tällä viikolla.

Jokatapauksessa, ajattelin koota tähän ideoita vähän laidasta laitaan; niin kaverille, poikaystävälle, anopille kuin siskollekin. Rakastan joululahjojen antamista, tekemistä ja keksimistä! Mikäli mulla olis rajaton määrä rahaa niin ostaisin lahjan vaikka puolitutuillekin.. :D Mistään ei tule parempaa fiilistä kun siitä, että keksit toiselle juuri sopivan lahjan. Olipa se sitten joki itse tekemä juttu tai kaupasta ostettu.



Kirjainmukit: katoko.fi

Kirjainmukeista voi vaikka muodostaa jonkun nimen! Ylläolevat mukit on bongattu katoko.fi:stä, mutta tälläiset pystyy helposti askartelemaan itsekin tyhjistä mukeista. Suosittelen lämpimästi tsekkaamaan tuon nettiputiikin, sillä sieltä löytyy vaikka mitä ihanaa suomalaista käsityötä, joita alempana esittelenkin..

Boxerit, Zalando // Kaikki muut: katoko.fi 

Tässä tosiaan vain pieni osa kaikesta kivasta mitä tuolta kaupasta löytyykään! Itse tykästyin varsinkin noihin timantti-tuikkuihin, mutta kelpuuttaisin tuolta kyllä oikeastaan mitä vain.. :D Hinnat on tottakai melko korkeat, mutta jos haluaa panostaa laatuun niin silloin suosittelen lämpimästi. Boxerit taas ovat Zalandolta, mutta niitä nyt tietty saa vähän kaikkialta - laadukkaita boxereita ei miehellä voi koskaan olla liikaa..

Kuva: klik
Itsetehdyt/kerätyt jutut
Hyvänä esimerkkinä toimii ylläoleva kuva, johon on laitettu mini hunaja-purkki, teetä, teesihvilä ym.. Samalla idealla voi koota vaikkapa pikkusiskolle (miksei isommallekin) meikkipussiin esimerkiksi kynsijuttuja, kuorinta-aineita, suihkusaippuaa, ehkä jopa käsintehtyä saippuaa.. 

Anopille voi kerätä mieluisista jutuista oman joulukorin, jonne voi sujauttaa vaikkapa luomuglögiä, saunatuoksuja, kynttilöitä, itsetehtyjä herkkuja tai vaikkapa reseptikirjan. Itse tein juuri yhdeksi lahjaksi korin, jonne keräsin juurikin yllämainittuja juttuja; glögiä, saunavihdan, löylytuoksun, kynttilän, itse tehtyä mysliä ja muuta pientä. Lahjaa on helppo muokata oman budjetin ja lahjan saajan mieltymysten mukaan. 


Oma versio joulukorista.

Samoin monet itsetehdyt herkut on varmasti monelle mieleen! Tässä kannattaa miettiä minkälaisesta lahjan saaja tykkää; kenties luomua, suklaata, terveellistä, kotimaista..? Netti on pullollaan ohjeita eri joulukarkkeihin, kekseihin ja kakkuihin. Itse kokeilin tänään tehdä vaahtokarkkifudgea joka ravintosisällöltään on tavaraa jota ei laihduttajalle anneta! :D 


Pussit ja minipyykkipojat eBaysta.


Raakasuklaa on varmasti myös monelle mieluinen ja jos jonkinlaisen kakun tekisin niin se olisi varmasti perinteinen maustekakku tai sitten juusto-glögikakku. Vaihtoehtojahan on miljoonia ja ainakin itse henkilökohtaisesti arvostan enemmän itse tehtyjä herkkuja kuin valmiita kaupan konvehtirasioita. 


Jos palataan vielä miehiin, eli näihin kummallisiin otuksiin joiden lahjat tuntuu aina aiheuttavan monelle harmaita hiuksia. Perinteiset playstation-pelit on tietty melko varma valinta jos tietää mistä toinen tykkää, mutta tässä muutama idea hieman toisenlaisista lahjoista:


Kauluspaita, Tommy Hilfiger/Zalando // Vara-akku, Verkkokauppa.com // Teemu-kirja, Adlibris 


Miehet harvemmin viitsii ostaa itselleen kalliimpia vaatteita, koska kokevat ne Henkkamaukka rätit aivan saman laatuisiksi.. Näin ollen tässä on meidän naisten tilaisuus! Itse toin J:lle Hilfigerin farkkupaidan Italiasta ja on ollut yks lemppareista siitä asti. :) Kirja taas on hyvää vaihtelua niihin ainaisiin pleikkari-peleihin, ja tuo Teemusta kertova tuli ekana mieleen.

Lahjakortti on tietty melko varma valinta, sillä sen voi ostaa vaikkapa erätukkuun tai urheilukauppaan. Toisaalta myös miehet kaipaa hemmottelua, joten lahjakortti amerikkalaiseen parran ajoon, kasvohoitoon tai hierontaan ei varmasti olisi myöskään pahitteeksi. 

Näin älypuhelimien valtakautena voisin hyvillä mielin sijoittaa rahani myös mukaan otettavaan vara-akkuun ja tarkemmin ajateltuna itselleni tämä olisi ehkä hyödyllisempi - tuo 4S:n akku ei ole mitään Applen laadukkainta tekoa.. Ja viimeisenä mieleen tuli pääsyliput vaikka urheilumatsiin, olipa se sitten nyrkkeilyä tai jääkiekkoa. Tai sitten jonkun koomikon keikalle ja siihenhän voi liittää lisäksi vielä vaikka ravintolaillallisen. :) Ja jos ei urheilua jaksa paikan päälle lähteä katsomaan niin kanavapaketti on yksi hyväksi testattu lahja.. Voin kertoa että oli ainakin oma mies iloinen kun viime vuonna vuosipäivälahjaksi paljastui kanavapaketti, jolla näki formulat sekä sm-liigan pelejä. ;)


Ihanaa joulun odotusta kaikille!

Ei kommentteja: