tiistai 13. tammikuuta 2015

Kehitystä näkyvissä!

Kehitystä on aina hienoa nähdä - olipa se sitten venyttelyssä, painojen määrässä tai peilikuvassa. Tällä kertaa huomion kohteena erityisesti kropan muutokset, joita näkyy alla olevissa kuvissa. Ensimmäisessä tarkoitus esitellä selkään ilmestyneita lihaksia mutta huomasinkin sen olevan hieman hankalampi juttu.. :D Pitäisi joskus pyytää joku ottamaan kuva selästä esim. ylätaljaa tehdessä niin näkisi vähän itsekin että minkälaiselta ne lihakset näyttää jännityksessä.



Kehitystä on tapahtunut kyllä keittiönkin puolella, sillä olen viimein löytänyt kultaisen keskitien ruokavaliossa! Tällä hetkellä pyrin syömään paljon, en laske kaloreita ja sallin herkut myös silloin tällöin. Luultavasti huhtikuussa muutan ruokavaliota hieman tarkemmaksi ja samalla lisään aerobista liikuntaa - kohti kesäkuntoa!

En ota ruokailua liian vakavasti. Pyrin vain syömään säännöllisesti, eli aamupala, lounas, tarvittaessa välipala, päivällinen ja iltapala. Jokaisella ruokailukerralla pyrin syömään jotain proteiinipitoista ja mun ruoka-annokset saattaa näyttää välillä vähän hullunkurisilta, kuten alla oleva. :D Salaattia+jauhelihakastiketta+pinaattilettuja ja kananmunaa. Pinaattiletut on muuten ite tekemiä, maissi- ja perunajauhoista! Tuli tosi hyviä, resepti löytyy täältä jos kiinnostaa. :)

Välillä ruoat näyttää tältä!

Gluteenittoman myötä (joka on muuten vieläkin toiminut erinomaisesti lääkkeenä!) vehnämössöt on jäänyt pois automaattisesti, joten turvotuskin on vähentynyt huomattavasti. Sitä osaa kyllä taas arvostaa tervettä elämää, kun sitä pitkän sairastelun jälkeen saa taas viettää! Ja nyt kun tehtävänä on ainoastaan opparia ja vaalikampanja-juttuja, niin aikaa jää liikunnalle enemmän kuin tarpeeksi.

Liikunnassakin pyrin pitämään tietyt rajat; jos kroppa sanoo että tänään levätään niin sitten teen korkeintaan kevyen lenkin enkä mene salille väkisin pumppaamaan. Tämä on toiminut erittäin hyvin ainakin tähän asti! Lisäksi treeniviikot oon jaksottanut niin, että aina joka neljäs viikko on kevyempi - esimerkiksi salilla voisin tehdä pidempiä sarjoja pienemmillä painoilla. Viikossa pidän jokatapauksessa aina yhden lepopäivän, salilla käyn 4 kertaa ja niiden lisäksi aerobisena lenkkeilyä/luistelua/sisäpyöräilyä vaihtelevasti. Tällä viikolla pääsen taas salibandynkin pariin 1-2 kertaa viikossa! 

Kuntosalilla en tarkkaile enää niinkään painomääriä minkä saan nostettua, vaan tekniikkaa. Silmät on avautunut aika monessa liikkeessä, kun olen keskittynyt enemmän negatiiviseen toistoon/palautusvaiheeseen ja pitkittänyt sitä vaikkapa hauiskäännössä 4-6 sekunnin mittaiseksi. Aivan erilainen teho ja tuntuma! Ennen saattoi miettiä salilla jostakin randomista ihmisestä, että "kylläpä noin pieni tyttö jaksaa tehdä isoilla painoilla!" ja nykyisin en jaksa semmoisia enää edes ajatella - tärkeintähän on että omassa lihaksessa tuntuu! 




Tavoitteita kannattaa aina olla, sillä ne antaa motivaatiota jatkaa. Mulla on nyt tammikuussa selvästi painoalue jalkojen treenaamisessa, kunnon venyttelyssä sekä leuanvedossa. Tavoitteena olisi tässä keväällä vetää se ensimmäinen leuka! Tällä hetkellä matka siihen tuntuu vielä hirmuisen pitkältä, mutta eiköhän sitä ahkeralla harjoittelulla joskus perille päästä. :)


Etenee!
Myös oppari on edistynyt tässä päivä päivältä hieman - jes! :D Ongelmana tuntuu olevan, että olisi liikaa kirjoitettavaa, enkä oikein tiedä mitä kannattaisi karsia pois.. Välillä aihe hyppii ihan toiseen äärilaitaan ja sitten joudunkin palaamaan taas alkuun. Tavoitteena olisi tehdä haastattelut pois alta helmikuun ekoilla viikoilla, jotta pääsisin purkamaan aineistoa heti sen jälkeen. Teoriaa oon nyt kirjottanut n. 10 sivua, tutkimusmenetelmistä taas vajaa 3 sivua. Mutta siitä se pikku hiljaa valmistuu - odotan kyllä innolla kun ei tarvitse tuostakaan enää stressata!


Paikka 27 Citypörssillä, 17.1 asti!

Kuopiolaisille vielä vinkkivinkki; Citypörssillä ois myynnissä erittäin kivoja kuteita 17.1 asti. ;) Pistetiin kaverin kanssa pöytä pystyyn yhdessä, joten vaatteita kyllä riittää! Sydäntä särkee pistää tuo glittermekko myyntiin, olin nimittäin palauttamassa sen, mutta palautuspussi jäikin roikkumaan makkarin lattialle liian pitkäksi aikaa ja palautusaika meni umpeen. :( Oli muuten todella ihana, mutta otti heti hartioista kiinni päälle laittaessa. Suunniteltu siis jollekin mallin mitoissa olevalle laiheliinille :D

Nyt taidankin venytellä vielä koko kropan läpi ja katsoa samalla liiga-pelejä - pitkävedot sisässä niin onpahan enemmän jännitettävää. ;)


Ei kommentteja: