sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Olkapäitä ja pannukakkua

Tällä viikolla olen..

..treenannut paljon kaikenlaista, ihan laidasta laitaan. HeiaHeia näyttää saldoksi tältä viikolta kokonaiset 11 tuntia, mutta tuohon tosiaan sisältyy myös venyttelyt ynnämuut. Kokonaisuudessaan oli kyllä oikein mukava ja monipuolinen viikko liikunnan puolelta; päästiin pelaamaan ihan oikeesti kiekkoakin kun eilen käytiin viereisellä kentällä luistelemassa. :) Ensi viikko onkin salitreenien osalta maximivoima-viikko, eli lyhyillä sarjoilla ja isoilla painoilla mennään ennen kevyempää viikkoa.




..hankkinut heräteostoksena verenpainemittarin. Muilla samanlaisia heräteostoksia ruokakaupassa? :D Paineet tosiaan on liian alhaset kuten epäilinkin, joten suolan käyttö lisääntyy nyt jonkin verran. Vaikka liikunnallisilla ihmisillä on ihan normaaleja tuollaiset paineet, niin jokatapauksessa oireitten lisääntyessä kannattaa harkita toimenpiteitä. Mulla ongelmana on ollut treenin yhteydessä tuleva voimakas huimaus ja myöskin esimerkiksi seisomaan noustessa. 

Etureiteen on viimein tarttunut jotain lihaa, mutta kyllä jaloissa on vielä pitkä duuni edessäpäin... Ps. uudet housut testissä, Stadiumista. :)








































..ollut onnettaren suosikkina arvonnassa! Ihana Kaisa The Good Morning-blogista laittoi viestiä että olen voittanut aktiivisuusrannekkeen joulukalenteri-arvonnassa. Oli kyllä erittäin iloinen yllätys kun luin viestin lauantaina koulun penkillä istuessa; ihan suoraan sanottuna en tuhlaisi itse lähes 200€ tuollaiseen rannekkeeseen, mutta en kyllä yhtään valita kun sellaisen ilmaiseksi saan. Tälläinen olisi siis tulossa ja tutustuinkin noihin ominaisuuksiin jo nettisivujen kautta ja pakko sanoa että hyvältä vaikuttaa! Mittaa siis mm. askeleet, kalorit, unen laatua ja kaikkea mahdollista. En tiedä tuleeko tuossa sykevyö mukana, mutta ajattelin sen jokatapauksessa tuohon lisäosana hankkia. Näin ollen pystyy seuraamaan kulutettuja kaloreita ja synkkaamaan ne palveluun josta pystyy niitä hyvin vertailemaan ja seuraamaan. :)

Yksi loistava ominaisuus on tuo bluetooth-yhteys puhelimen kanssa; ranneke värisee ainakun saan tekstarin tai puhelun. Voin kertoa että minunlaiselle ihmiselle erittäin kätevä ominaisuus - jätän nimittäin todella usein puhelimen äänettömälle ja siitäkös minua tavoittelevat ihmiset aina riemastuvat. :D

..kokkaillut ja syönyt PALJON! Ihanaa tämä liikkuminen kun sen seurauksena saa syödä paljon. :D Oon taas löytänyt uuden rakkauden ruokaa kohtaan ja haluaisin kokeilla mahdollisimman paljon erilaisia reseptejä, semmosia mitä en ole aikaisemmin tehnyt. Seuraavana tarkoitus olisi tehdä jotain pitkään uunissa haudutettavaa pataruokaa, kun ihana äiti osti meille ison padan sitä varten. :)

Tehtiin ainakin lihamakaroonisoija-laatikkoa, johon normi setin lisäksi laitettiin 3dl vaaleaa soijarouhetta. Loistava proteiininlähde, eikä maistunut seassa juuri ollenkaan. :) Ei tuo rouhe kyllä paljon millekään maistu edes, joten sen keittoveteen kannattaa sekoittaa joitakin mausteita ihan vinkkinä vaan!

Ruokaaruokaaruokaa!








































Parina päivänä vedettiin "burgereita", mulla se vaan oli burgerin täytteet gluteenittoman leivän päällä, vähän niinkuin open burger. Jauhelihat hain kauppahallista, jossa lihakaupassa oli edellisenä päivänä 

jauhettua vähärasvaista pihvisonnin jauhelihaa -30%, joten edulliseksi tuli. :) Lisänä syötiin vielä "ranskalaisia" eli porkkanoita. Oon ihan hullaantunut porkkanoista koska niistä saa helposti erilaisia lisukkeita; esimerkiksi raaste tai sitten uuniporkkanat, naminami.

Oman kokkailun lisäksi oon päässyt välillä vähän vähemmällä, kun lauantaina söin lounaan koulun ruokalassa ja kustansin siitä tosiaan opiskelijahinnan eli 1,20€. Melkein ilmainen siis! Ja söin sitten varmasti koko rahan edestä; täyden lautasellisen keittoa, salaattia ja pari leipäpalasta. Perjantaina taas hieronnan jälkeen, ennen koulua kävin testaamassa uuden lounasravintolan, Ravintola Savon. Listalla oli "Ribs & Corn" joten luonnollisesti vähän yllätyin, kun lisukkeena oli perunan näköinen möhkäle. Lopulta sen sisältä paljastuikin perunamuusia maissin kera ja kokonaisuudessaan oli erittäin maukas lounas!

Kustanti vain 10€, ja siihen sai tosiaan alkukeiton, tuon pääruoan, runsaan salaattipöydän sekä kahvin/teen. Mukavaa vaihtelua Kuopion tarjontaan tämä uusi tulokas, joka löytyy tosiaan Sektorista, entisen kahvilan tilalta. Varmasti menen toistekin, sillä lounasaikakin on varsin joustava; klo 18 asti! 

Tänään tein välipalaksi yllä näkyvää proteiinipannukakkua, ja ohje on yllätysyllätys The Good Morning-blogista. Kaisan innovatiivisuus vaan lyö aina ällikällä, että miten se pystyykin taikomaan kaikesta hyvästä niin terveellistä! Oma pannari ei tosin näytä yhtä kuohkealta ja houkuttelevalta, mutta puolustaudun sillä, että tuommoinen pieni uunipelti oli siltikin liian iso tähän hommaan, jos tosiaan haluaa paksuja paloja. Mutta makuhan se on tärkein - ja se kyllä toimi! Lisänä söin vattuja ja mustikoita pakasteen varastoista.

Koska tykkään laskeskella ravintoarvoja niin tein sitten tämän pannarin kohdalla saman:

16 osaan jaettuna, per yksi pala:
51 kcal
5,5g proteiinia
3,1g hiilareita
1,8g rasvaa

Aika loistava välipala siis! Kolme palaa niin johan siirtyy nälkä taas hetkeksi. Tuohon kylkeen vielä kupillinen kahvia niin aah. Euforia. Toimii hyvin myös lisänä esim. aamiaisella tai iltapalalla. 

________________________________________________________________________________________

Tällä viikolla oon ollut jotenkin superonnellinen kokoajan, vaikka ei ole työpaikkaa näkyvissäkään, yliopisto-haaveetkin ilmeisesti siirtyy yli vuoden päähän ja vasta paikattua hammasta vihloo aina syödessä niin silti sitä vaan miettii miten hyvin asiat on. On terveys, avomies, ystäviä, liikuntaa, ruokaa. Mitäpä muuta sitä elämässä tartteiskaan? Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille. :)

Ei kommentteja: