perjantai 3. lokakuuta 2014

"Luottakaa itsenne elämän kyytiin ja nauttikaa matkasta"

Johan se lykkäs syysflunssan minullekin! Pitkään onnistuin sitä välttelemään, mutta nyt on pakko antautua. Erittäin huonoon ajankohtaan vain osui, kun tänään ja huomenna olisi avoimen amk:n kurssia, jota tosiaan on vain kerran kuussa - loput on itsenäistä opiskelua. Tänään oli pakko skipata ja veikkaan että huominenkin menee lepäillessä :( Ei auta - käytössä on nyt extra annostus astma-lääkkeitä, kurkkusuihketta, Burana C:tä ja Mynthoneita. Sunnuntaina olisi tarkoitus treenailla vähän säbää tulevan tiistain leikkimielistä sähly-turnausta varten koululla. Ei vakavasti mutta tosissaan! ;D



Tiistaina oli jälleen vapaapäivä ja se meni kyllä yhdessä hurauksessa kun valmistauduin gluteenittomaan ruokavalioon ja siinä samalla pesin pyykkiä, siivoilin kämppää, kävin kaupassa ja reippailin aamulla vajaan tunnin lenkinkin Huuhan metsissä.


Pakko taas hehkuttaa Kuopiota ja varsinkin tätä asuinaluetta missä me asutaan; Huuhan metsä on tosiaankin ihan vieressä, samoin Valkeisenlampi joten lenkkeilymaastoa riittää. Kuten ennenkin olen sanonut niin ison plussan tekee myös laajan valikoiman omaava S-market aivan meidän vieressä parinsadan metrin päässä. Lisäksi samasta rakennuksesta löytyy kuntosali, kampaaja ja herkkupuoti, josta on tullut ostettua mm. kalakukkoa, muikkuja ja muutakin kalaa hyvistä tarjouksista.


Varsinkin nyt, kun ostoslista sisälsi hyvin erilaisia asioita kuin yleensä, oli vaatimuksena se että kaupasta tosiaan löytyy nämä asiat! Ostoskoriin lähti mm. luomumaitoa, pellavan-, auringonkukan- ja seesaminsiemeniä, riisinuudeleita, maissijauhoja, macadamia-öljyä, luomu intiaanisokeria, psylliumia ja puhtaita kaurahiutaleita. Melkoisen outo kokonaisuus, mutta positiivisena yllätyksenä että luulin ostosten yhteishinnaksi tulevan paaljon enemmän! Kyllähän yksittäiset asiat melko paljon maksoivat, esim. öljy maksoi yli 6€ pullo ja sokerikin lähemmäs 4€. Toisaalta niitä ei tule niin hirveästi käytettyä, että ihan hetkessä kuluisivat.


Mitäs näistä sitten syntyi? Ensimmäisenä voisin mainita uuden lempparin leivän tilalle, eli siemennäkkärin! Ainesosana ylempänä mainittuja kolmea eri siementä ja kananmunan valkuaista - ei mitään muuta. Energiamäärät nousee melko korkeiksi siemenien sisältämien (hyvien) rasvojen vuoksi, mutta eipä tuota ole tarkoitus vetääkään paljon kerralla. :) Lisäksi tein meiän kummankin lemppariks noussutta "muromysliä" johon tällä kertaa uusina juttuina laitoin siis uutta macadamiaöljyä (0,5dl sitä ja 0,5dl auringonkukkaöljyä), puhtaita kaurahiutaleita sekä fariinisokerin tilalla käytin intiaanisokeria - tuo mukavan lakritsamaisen vivahteen! Nyt on taas myslivarastot siis vähäksi aikaa täytetty.

Lähdeaineistoa // Gluteeniton ja maidoton hamppari - tuli kyllä parhaimmat pihvit ikinä!

Viime viikonloppuna innostuin taas paneutumaan hieman opparin pariin, ja yritin vähän lueskella tutkimusmenetelmistä sekä tehdä jo valmiiksi listaa mitä aion opettajalta kysyä oppari-palaverissa. Lisäks aloitin lukemaan tuota ylläolevaa englanninkielistä kirjaa joka on kyllä todella laaja kokonaisuus! Mun oppari on siis ollut pitkään ihan jumissa, kun en oikein tiedä mitä kirjoittaisin teoria-osaan, tai miten haastattelun käytännön asiat kannataisi hoitaa. Odottelen siis palaveria, jotta saadaan selkeä kokonaiskuva siitä, mitä lähden seuraavaksi työstämään ja mitä ehkä voisi karsia pois. Miljoona asiaa pyörii mielessä, mutta toivottavasti niihin löytyy vastauksia pian! Sain tietää jo 1.ohjaajan johon olen kyllä tyytyväinen, sillä on ennestään hyvin tuttu opettaja. 

Nyt vaan flunssan paranteluun ja sitten uudella energialla opparin kimppuun jotta valmistuisin ensi tammikuussa! Onneksi kiire ei ole, ja voin valmistua hyvin vaikka vasta maaliskuussa, mutta olisi tietty kiva jos oppari ei "raahaisi" mukana hirmu pitkään riippakivenä. :)

Ei kommentteja: