sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Sairaalareissu ja kirppistelyä

Heipodei! Vähän ikävämpiä uutisia tähän alkuun; kotiuduin tuossa pari tuntia sitten sairaalasta jonne jouduin eilen kovien vatsakipujen takia. Soitin sairaalaan ja kerroin tilanteeni sekä taustatietoni niin suosittelivat tulemaan näytille. Umppari oli tietenkin epäilynä, koska vatsakipu sijoittui alavatsalle; keskelle ja oikealle. Tulehdusarvot oli kuitenkin vain vähän koholla ja lämpökin kipusi korkeimmillaan 37,5 asteeseen, joten kotiuduin jo tänään kun olin ollut yön tarkkailussa. 

Eihän nuo sairaalareissut koskaan mukavia ole, varsinkin jos pitää sietää järjetöntä kipua. Menin päivystykseen kolmen jälkeen, ja pääsin osastolle illalla kymmenen aikoihin joten pitkä päivä tuli! Sain syödä vasta tänään joskus yhdentoista aikoihin, joten nälkäkin oli. Lisäksi sain kipulääkkeitä jotka pisti mut oksentamaan ja melkein pyörryin osaston käytävälle ja vessaan ennen nukkumaanmenoa. Loppu hyvin, kaikki hyvin; nyt vaan lepoa ja tarkkailen vatsaa miten se alkaa käyttäytyä esim. syömisen suhteen. :) Tällä hetkellä on vielä hyvinkin kosketusarka, mutta pääasia että kouristukset on ohi. 

Mulla ei vissiin ollu muuta tekemistä kuin kuvata käsiä? :D No, katoin mä Netflixiäkin vähän!

_____________________________________________________________________________________________

Ja sitten ihan toisiin asioihin, eli viime aikaisten hankintojen esittelyyn. Koska nyt ei töitä ole, niin shoppailu on jäänyt yllättäen vähemmälle ja kirpputorit ovat tulleet taas entistä tutummaksi. Viime aikoina oon tehnyt kyllä hyviä kirpparilöytöjä ja tosi edullisesti! Lemppari kirppari on ehdottomasti Kuopiossa edelleen Citypörssi, joka löytyy siis kaupungintalon takaa. Tässä nyt muutama ostos mitä on löytynyt kirppareilta, ja tuli tehtyä myös heti Newlookin joulualennusten alkaessa myös sieltä pieni paketti jossa oli mm. tuo alla oleva sininen toppi, mustat saappaat ja poncho. 

Ihana iso neuletakki, Citypörssi // Epäsymmetrinen toppi, paljon paremman näköinen päällä! Citypörssi // Sininen toppi, Newlook

Kirpparilla shoppailussa on paljonkin hyviä puolia; sieltä voi löytää tosi uniikkeja vaatteita, joita on ostettu esim. ulkomailta. Hyvänä esimerkkinä eilinen, kun käytiin avokin siskon kanssa kiertämässä Apaja-kirppis (pari kertaa kuussa torin alla järjestettävä kirppari-tapahtuma) ja näin jonkun naisen pitämässä ihanan näköistä puseroa. Kiinnitin siihen heti huomion ja jäinkin kyttäämään ostaako hän sen. Pitkän mietinnän jälkeen se ostikin sen, ja mua tietty harmitti hirveästi. Se oli just sen näkönen että ei tule vastaantulijalla samanlaista olemaan!

Perusraitapaita, Sesonkitori // Sifonkipaita, Citypörssi

Toisekseen, kirpparilta ostaminen on edullista. Aika hyvin osaa ihmiset nykyisin hinnoitella vaatteensa, että hintaluokka on yleensä 1-4€. Mun mielestä kirppareilla pitää olla kirpparihinnat! Erikseen on sitten hienommat mekot, ulkoilutakit ym. Kunhan pitää maalaisjärjen mukana. Viime aikoina oon nähnyt jonkun verran pöytiä, missä myydään Zaran toppia 20€ hintaan, joka mun korvaan kuulostaa kyllä hirvittävän kalliilta. No mutta, omapahan se on vika kun vaatteet ei sitten myy. :)

Kolmanneks, se on ekologista! Vaikka en nyt voi sanoa olevani mikään viherpiipertäjä niin kyllä musta on hienoa että ihmiset jaksaa kierrättää vaatteita. Toisen roska on toisen aarre ja niin edelleen. Ja on itekin kiva kun voi laittaa omia vaatteita myyntiin ja tienata sillä vähän rahaakin. Ne mitkä ei tule myydyksi, vien suoraan Punaisen Ristin-konttiin, joitakin heitän pois jos on kovin kulunutta/kulahtanutta. 

Sitten vielä vinkkivinkki; kannattaa aina pestä ja tuulettaa vaatteet hyvin ennen käyttöönottoa. Tämä nyt luulisi tietty olevan melko selvä asia kaikille, mutta mulle kävi pikku vahinko ja puin tuon ylläolevan neuletakin päälle elokuviin ilman pesua, koska oli vaan pakko saada se heti päälle... No, leffassa mun kädet rupesi kutiamaan ihan vietävästi, silmät vuosi solkenaan ja nenää joutui niistämään jatkuvasti. Kotiin tullessa neule lensi äkkiä parvekkeelle, sillä se oli ilmeisesti kissataloudesta allergisen reaktion voimakkuuden perusteella. Fiksu minä! :D

Ja vaikka ei olisikaan allergiaa, niin kannattaa ne silti pestä ja tuulettaa. Se on kuitenkin niin pieni vaiva. :)

Poncho, Newlook // Hattu, Lindex

Nyt siirryn sohvan puolella jatkamaan lepäilyä ja jos jaksan niin jossain vaiheessa käyn kaupassa etsimässä jotakin kevyttä ruokaa; ei oikein nappaa tuo perjantaina paistettu pizza tällähetkellä. :D Pitää nyt aloittaa syöminen kevyesti ja maltilla, että vatsakivut ei ainakaan järkyttävän rasvan ja roskaruoan takia ala uudestaan oireilemaan. Sairaalassa join vaan Nutridrinkin ja palan raparperipiirakkaa joten jotakin muutakin pitää vatsan täytteeksi keksiä.

Adios!

Ei kommentteja: