torstai 5. helmikuuta 2015

Sovelluksia arkeen - hyödyksi ja iloksi

Edistysaskeleita otettu jo sen verran että sain eilen käytyä ihan yksin kaupassa kävellen! Pienet on ilot. Vaikka vatsa kokoajan muistutti olemassaolostaan niin kouristuksia ei tullut ollenkaan. Yön sain myös nukuttua melko hyvin joten plussan puolella ollaan. :) Sain lääkäristä diagnoosin, johon en kyllä usko vieläkään mutta nyt sitten syödään antibiootti-kuuri sekä kipulääkkeitä - toivotaan että lääkäri oli oikeassa niin löyty kerralla oikea lääke. 

Päivät on mennyt tosiaan kotona maatessa, ruokahalu on palannut pikku hiljaa ja juonut olen nyt paljon, että kroppa ei kuivuisi ihan kokonaan. Huomenna onkin sitten pitkä päivä, kun lähden eduskuntavaaliehdokkaan mukaan vaalipaneeliin toiselle paikkakunnalle, sekä sieltä suoraan avoimen amk:n kurssille illaksi. Sitten viimeistään näkee miten vatsa reagoi normaalin elämään! 

Mutta ei taas sen enempää sairaskertomuksia, oli mulla ihan oikeetakin asiaa nimittäin mun lemppari puhelinsovelluksia! Vai miksikä niitä kutsutaan, ihan sovelluksiksi? :D Joka tapauksessa, musta on hirmu kätevää kun puhelimella voi tehdä kaikenlaista muutakin kuin vain viestitellä ja selata nettiä. Tässäpä siis vinkkiä hyödyllisistä sovelluksista joita itse tykkään käyttää.

Plant Nanny 

Tämä on uusin tuttavuus minulle ja bongattu jostakin hyvinvointi-blogista. Aivan syötävän suloinen tapa seurata omaa veden juontia! :D Tarkoituksena on siis merkata kaikki juodut vesilasilliset sovellukseen, jolloin se näyttää paljonko sinä päivänä vielä tulisi juoda. Jos et juo, eli siis muista kastella kasviasi, se kuolee. Tarpeeksi juomalla se taas kasvaa. Melkoisen simppeli tapa! Pakko sanoa, että tuo reilu 2l minkä ohjelma laski minulle tavoitteeksi on aika hankala saada täyteen!? Piti ihan tosissaan täytellä vesilasia ja kantaa pulloa mukana.

 Vivosmart/Connect

Tämäkin melko uusi tuttavuus, jonka latasin saadessani Vivosmart-aktiivisuusrannekkeen. Ranneke tosiaan mittailee unta, askeleita, yleistä aktiivisuutta ja nyt myös sykettä kun hankin siihen lisäosana sykevyön. En olisi missään nimessä hankkinut itse aktiivisuusranneketta (melko hintavia) mutta koska arpaonnetar suosi niin otin sen kyllä mielellään vastaan! Tiedän kyllä olevani tarpeeksi aktiivinen, mutta hyödyllisiä juttuja tuossa on mm. se, että ranneke on bluetooth-yhteydessä puhelimeen. Näin ollen nään rannekkeesta jos joku soittaa, tai saan viestin. Lisäksi tuo sykevyön hankkiminen oli hyvä juttu; näin pystyn seuraamaan, että liikun oikealla sykealueella, enkä esimerkiksi monta kertaa viikossa maksimisyke-alueella. 

Mitään maata mullistavaa tietoahan ranneke ei anna, esimerkiksi unesta. Se yksinkertaisesti vain mittaa kuinka paljon liikut yön aikana. Alla olevassa on esimerkki minun yhdestä yöstä, tuo liikuntasuoritus taas taisi olla meidän höntsä-säbästä, joka ainakin sykkeen mukaan on mulle ihan totista touhua! :D 




Pivo-lompakko

Pivoa tulee eniten käytettyä ihan oman tilisaldon seuraamiseen, mutta lisäksi sieltä löytyy mm. Cityshoppari! Noita tulee käytettyä aina silloin kun muistaa (eli harvoin :D) mutta pakko sanoa että ne on melko hyviä etuja. Uutena oli nyt tullut Jungle Juice Bar listalle, joten niitä pitää ainakin muistaa hyödyntää seuraavalla käyntikerralla. :) Edun käyttäminen on myös helppoa; avaat vain sovelluksen ja painat edun kohdalla "Käytä etu"-painiketta sekä näytät puhelinta myyjälle. 




Satokausikalenteri

Tää on varmaan yks harvoista sovelluksista, jonka oon hankkinut rahalla. Tällä hetkellä hinta on 4,99€ Appstoressa, mutta muistaakseni itse maksoin tästä vain kolmisen euroa - voin kyllä olla väärässäkin! Jokatapauksessa, erittäin hieno sovellus ja kaikenlisäksi suomalaisen kehittämä. Lisää sovelluksesta voi lukea täältä, mutta lyhyesti kuvailtuna sovelluksesta näkee mm. millä hedelmillä ja kasveilla on tällä hetkellä satokausi. Lisäksi löytyy vinkkejä siitä, millainen hedelmä kannattaa valita tai miten jotakin kasvista tulisi säilyttää.

Kun ostaa satokauden tuotteita, niin säästää samalla rahaa. Mikä parasta, niin sovellus erittelee myös kotimaisen sekä ulkomaisen sesongin. Esimerkkinä nyt helmikuussa granaattiomenan satokausi on päättymässä -> kannattaa ostaa ennenkuin loppuu. Veriappelsiineilla se on vasta alkanut tammikuussa ja vinkiksi on mainittu, että pienet ja keskisuuret ovat maukkaimpia. 

Hirmu simppeli, mutta toimiva käyttöliittymä. Suosittelen satsaamaan tähän tuon muutaman euron!


Timehop

Mun melkeen jokainen päivä alkaa sähköpostin selailulla - sekä Timehop:illa. Timehop kerää päivityksiä Twitteristä, Facebookista, Foursquaresta ja mistä nyt ikinä keksiikään, ja tekee niistä sulle päivittäin kokoelman, että mitäs sitä tulikaan tehtyä vuosi sitten, tai vaikka 5 vuotta sitten. Itse kun päivittelen someen aika ahkerasti, niin materiaalia löytyy myös vaikka muille jakaa. Joku onkin kuvaillut sovellusta hyvin Appstoressa: "Having time hop is like opening a little present every day!" 

Timehop näyttää niin kuvat, kuin tekstitkin. Musta tää on hurjan symppis sovellus ja joskus naurattaa ajatella, että mitäs sitä onkaan tullut kirjoiteltua minnekin. :D Välillä tulee myös hauskoja yhteensattumia, että teen jotain samaa juttua kuin tasan 3 vuotta sitten. 



HeiaHeia

Tämä varmaan melko monella tuttu sovellus, tuli muistaakseni viime vuonna sovelluskauppaan? Joka tapauksessa olen HeiaHeiaa käyttänyt aktiivisesti jo kotikoneella, sekä puhelimen selaimella aiemminkin. Mobiilisovellus on erittäin näppärä ja helppo käyttää - sillä saa treenit merkattua ylös tosi vaivattomasti. Tykkään selailla treenihistoriaa ja tarkempia tietoja tietokoneella, ihan täysiversiolla. Mutta kaikessa simppeliyydessään tää on tosi kiva treenikamu joka kulkee joka paikassa mukana ja motivoi liikkumaan. :)



Siinäpä oli mun lempparit! Lisäksi voisin vielä mainita Lidlin sovelluksen, joka toimii erittäin mainiosti kauppareissua suunnittelessa. Sieltä löytyy uusimmat tarjoukset tosi nopeasti ja joskus tehdään päätös siitä mennäänkö Prismaan vai Lidliin ihan vaan tarjousten takia. 

Minkälaisia sovelluksia te käytätte arjessa, koulussa, työssä..? Olis tosi mukavaa kuulla vinkkejä muista kätevistä sovelluksista!


Ei kommentteja: