lauantai 21. helmikuuta 2015

Viimeaikaisia lempparireseptejä

Hola! Täällä sitä sinnitellään jonkun supertaudin jyllätessä kaikissa kavereissa; pari kaveria ja sisko sairastui alku viikosta ja tottakai oon ollut kaikkien kanssa kontaktissa tällä viikolla. Tässä on nyt sitten jännätty muutama päivä, että kerkeekö flunssa iskeä minuunkin ennen huomista turnausta, ja onnekseni olen siltä välttynyt - en kuitenkaan vielä uskalla hihkua sillä aamulla voi olo olla ihan toinen..

Innostuin taas vähän leikkimään 50mm putkella!

Huomenna olisi tosiaan edessä ensimmäiset salibandy-pelit sarjassa ja voin kertoa että jännittää ihan tajuttomasti! Tuntuu vähän oudolta tulla kesken kauden "ummikkona" joukkueeseen, mutta tiistaina treeneissä sai onneksi vähän tuntumaa joukkuetovereiden pelityyliin. Mietin tässä just kovasti että mitähän sitä söisi aamulla ja ennen pelejä/niiden välissä että jaksaa vetää ne täysillä läpi. En tiedä vastausta oikein vieläkään, mutta varasin mukaan kaikenlaista pientä purtavaa, kuten pähkinöitä, smoothieta ja proteiinipatukoita. Näillä mennään!

Oli mulla jotakin asiaakin, nimittäin viime aikaisia ruokalemppareita ja pari reseptiä:

Saanko esitellä; maailman helpoin, ja maukkain halpa ruoka minkä ehkä tiedän! Texmex-salaatti. Voisi sanoa ehkä ennemminkin jauhelihasalaatiksi, sillä itse en tykkää mistään tulisesta. Tehtiin tätä salaattia kerran tyttöjen illassa, kun poikaystävän sisko ehdotti sitä. Sen jälkeen ollaan syöty tätä säännöllisesti!

Ainesosat
Jäävuorisalaatti
Paprika
Tomaatti
Kurkku
Punasipuli
Maissi

Kermaviili
Dippijauhe

Jauheliha
(Nacholastuja pieninä palasina)

Ohje
Pilko salaattiainekset, sekoita kermaviili dippijauheeseen, paista jauheliha, mausta ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Voíla!

Ennen dippiä

Dipin lisäämisen jälkeen

Tämähän on muunneltavissa loputtomiin; salaattipohja voi olla monipuolisempi ja siihen voi lisätä erikoisempiakin lajeja. Kasviksia voi lisätä mielensä mukaan. Dippijauhe voi olla minkä makuinen tahtoo. Jauhelihan voi maustaa vaikka valmiilla tacomauste-pusseilla (tosin ne sisältää kaikenmaailman arominvahventeita, että suosittelen maustamaan itse). Nachot on valinnainen lisä, ne tuo kyllä mukavasti suolaisuutta ja rakennetta, mutta jos tarkkailee syömistään niin ne voi jättää hyvin pois niinkuin mekin nyt tehtiin.

Ehdottomana dippilempparina toimii Ruoveden herkun America-dippikastikejauhe. On muuten oikeeta tavaraa kun ei tartte 2dl kermaviiliä kuin ruokalusikallisen jauhetta! Verratkaa ainesosa-luetteloa jonkun kaupan Taffel-dippiseoksen kanssa niin huomaatte eron. Itse pyrin natriumglutamaattia välttämään viimeiseen asti, sillä oon saanut selviä vatsaoireita sitä erehdyksessä syödessä. Nää maksaa muistaakseni 2,5€ pussi ja on rahansa väärtejä. Makuja löytyy montaa erilaista ja näitä voi ostaa eri markkinoilta ja joistakin jälleenmyyntipisteistä jotka löytyy tuolta nettisivulta. Suosittelen!


Natriumglutamaatti-kammoon liittyen perehdyin kaupan lihaliemikuutio-hyllyynkin tarkemmin ja löysin sieltä varsin hyvän tuotteen: Reformi luomu lihaliemivalmiste. Ainesosaluettelo on ihanan "puhdas" ja lisäaineiden määrä hyvin vähäinen. Maku oli myös hyvä! Koska tässä ei arominvahventeita ole, niin 2 litraa keittoa keittäessä sekaan sai heittää 4 kuutiota. Mutta hintakaan ei ole niin korkea, ettäkö en näitä jatkossakin ostaisi.


Sitten jälkkäripuolelle. Ystävänpäivänä mies toi mieluisen "yllätyksen" kotiin, nimittäin jäätelökoneen! Ollaan sen hankintaa suunniteltu jo jonkin aikaa, joten sinäänsä se ei yllätyksenä tullut. Toiveena oli sokeriton (=ei lisättyä sokeria) jäätelö ja kokeiltiinkin heti versiota, johon tuli vaniljaproteiinijauhetta, raakakaakaojauhetta, banaania, maitoa ja mantelijauhetta. Melko hyvää, mutta 2 banaania nosti sokerimäärän melko suureksi - vaikkakin oli hedelmäsokeria eikä lisättyä.

Eilen testasin toisenlaista reseptiä, joka näytti tältä:


Ainesosat
1 dl vaniljaproteiinijauhetta
2 kananmunan valkuaista
2 dl mantelimaitoa
3 dl rahkaa
1/2 banaani
150 g mansikoita (noin)



Ohje
Valkuaiset vatkataan ensin kovaksi vaahdoksi, niin, että kulhon voi kääntää ylösalaisin ilman että vaahto tippuu pois. Joukkoon lisätään puolikas, muussattu banaani sekä proteiinijauhe, mansikat, mantelimaito ja rahka. Kaikki lisätään mahdollisimman kylmänä! Tämän jälkeen kannattaa vielä laittaa massa pakastimeen (me ei näin tehty) ja jäähdyttää kunnolla, niin että lämpötila on lähellä 0 astetta. Tämän jälkeen massa laitetaan jäätelökoneen kulhoon, joka on ollut vähintään 12h pakastimessa. Sitten pyöritellään 10-15min massaa koneessa ja laitetaan vielä tarvittaessa sekoituksen jälkeen pakastimeen hetkeksi.

Varmasti onnistuu myös ilman jäätelökonetta! Kulho vain pakkaseen, ja muistaa välillä sekoitella vaikka ihan tehosekoittimella ja laittaa takaisin pakkaseen.

Me ei tosiaan jäähdytetty massaa ennen koneeseen laittoa tarpeeksi, niin se ei sitten jähmettynyt kunnolla sekoittuessaan. Oppia ikä kaikki - tässä sitä vielä opetellaan jäätelön valmistuksen saloja!

Tästä tuli n. 4 annosta ja ravintoarvot per annos olivat seuraavat:

122 kcal
15g proteiinia
11g hiilareita
1,25g rasvaa

Ihan mukiinmenevät siis! Sitten vaan ääntä kohti. Mukavaa viikonloppua!



Ei kommentteja: