keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Uutta vuotta kehiin

Uusi vuosi vaihtui oikein mukavissa merkeissä mökkeillessä ja nyt on aika taas palata arkeen - kerrankin piitkän ja ihan oikein loman jälkeen! Lomarytmi oli vielä hienosti päällä maanantaina kun menin nukkumaan yhden aikoihin ja herätys aamulla puoli kahdeksan jälkeen... Ihmeen virkeänä kyllä heräsin, mutta heti kun kotiin pääsin toimistolta niin iiiso väsy iski. Sen jälkeen rahtauduin vielä säbä-treeneihin kasilta, mutta onneks se on sen verran mieleistä hommaa että sinne menee vaikka väkisin :)


Kanada-Suomi U20, oli kyllä huikee peli!! // Salacavalassa herkuttelemassa.. Huomaa että ei oo oikeen tottunut noin suureen sokerimäärään kerralla kun huonoa oloa pukkasi :| // Geelikynnet vielä vähän vaiheessa // Hissiselfie ja ongelmallinen otsis

Monet ovat pohtineet omia hienoa tavoitteita uudelle vuodelle ja niistä inspiroituneena mietin itsekin tavoitteita, joita kohti pyrkiä - saavutanpa ne sitten tänä vuonna tai pääsen ainakin lähemmäksi:

1 Tasapainon löytäminen treenin ja ruokavalion osalta. Treeni-innostus alkoi itselläni toden teolla tammikuussa 2012, jolloin aloitin kuntonyrkkeilyn ja sen lisäksi kävin lenkillä. Ostin myös ensi kertaa elämässäni  jäsenyyden kuntokeskukseen. Harmillisesti huhtikuussa 2012 jouduin (voisi myös sanoa että pääsin, vihdoinkin!) poskionteloiden leikkaukseen, jolloin olin sairaalassa parisen yötä ja sairaslomaa (ehdoton liikkumattomuus ja rasitusta ei saanut olla ollenkaan) kertyi päälle 2 viikkoa. Sairasloman lopussa leikkaushaavat päättivät tulehtua, joka pitkitti saikkua vielä toiset pari viikkoa.. 

Tammikuussa 2013 taas aloitimme poikaystävän kanssa hiilaritietoisen dieetin, joka oli melkoinen yhdistelmä kiireisen koulun, työn ja suuren treenimäärän kanssa. En kadu, että vedin itseni niin tiukille, sillä vyötäröltä lähti mukavasti senttejä ja tunsin oloni kovin energiseksi. Kovin pitkään ruokavaliota ei kuitenkaan pystynyt tiukkana noudattamaan ja käytyäni sarjajoukkueen salibandy-treeneissä oli pakko tankata hiilareitakin. Kesä alkoi myös hyvin treenien osalta, kun sain kunnon piiskausta joukkueen fysiikka-treeneissä, mutta lopulta kesätyöt painoivat niin pahasti päälle, että en voinut käydä enää treeneissä.

Yleensä jaksan painaa täysillä muutaman kuukauden, jonka jälkeen retkahdan kuukaudeksi aivan totaalisesti. Tähän haluan muutoksen - en aio polttaa itseäni loppuun, vaan pidän treenimäärän kohtuullisena koulun/harjoittelun/työn mukaan ja pyrin syömään terveellisesti jatkuvasti, enkä pidä enää dieettejä. Sallin myös herkut, mutta nekin kohtuuden määrissä. 

Uudenvuoden kynnet :) // Käytiin kokeilemassa geokätköilyä ja löydettiin yks ilman kaverin apua! // Evo Fitness avaa ovensa huomenna pariksi tunniksi - itse ajattelin viedä kaverin tutustumaan ja saan siitä samalla treenikaverin :) // Täytettyjä lettuja

2 Toinenkin toiveeni/tavoitteeni liittyy hyvinvointiin, eli olisi hienoa jos saisin tänä vuonna itselleni personal trainerin. Tällähetkellä rahatilanteeni ei sitä yksinkertaisesti salli, mutta toivottavasti tilanne olisi toinen jo esim. syksyllä, kun pystyn olemaan jo enemmän töissä ja koulukiireet helpottaa.

3 Kolmas toive jatkaa samaa linjaa, eli haaveena on pelata salibandya sarjajoukkueessa ensi kaudella. Tiedän, että paljon on vielä töitä tehtävä oman kehittymisen eteen, mutta olen siihen valmis. Joukkueurheilu on ollut aina lähellä sydäntä, mutta sairauden ovat piinanneet viime vuosina ja ehkä hieman lannistaneet omaa kuvaa siitä, mihin pystyisin.

4 Ylpeänä peiliin katsominen. Varsinkin loppuvuodesta olen huomannut liian usein pelkääväni turhia asioita, miettinyt liikaa mitä ihmiset minusta ajattelevat ja surkutellut sitä kuinka huono olen jossain. Tänä vuonna aion tehdä juttuja jotka minua kiinnostavat ja tehdä niinkuin itse haluan, ajattelematta aina muiden mielipiteitä. Ja etenkin olla ylpeä ja onnellinen siitä mikä peilissä tuijottaa!

Kuva: weheartit


5 Kavereiden parempi huomioiminen. Lupaan ja vannon, että tänä vuonna vietän enemmän aikaa ystävien ja kavereiden kanssa, sekä tutustun paremmin uusiin tuttavuuksiin ja hieman taka-alalle jääviin! Toivon myös enemmän tyttöjen keskistä aikaa ja rentoja illanviettoja hyvällä porukalla. 

6 Uskaltaa, kokeilla ja oppia. Monet varmasti huomaavat minussa (huomaan kyllä itsekin) varsin ärsyttävän piirteen; kun jokin asia ei onnistu heti ensi yrittämällä, niin luovutan. Ja auta armias jos joku yrittää tulla neuvomaan tyylillä "Annaskun minä näytän, ei tämä niin vaikeaa ole.." niin siinä vaiheessa viimeistään pimahtaa. 

Viime kesänä hypättiin extempore benjihyppy, josta olen aina sanonut että EN IKINÄ hyppää sitä. Korkeintaan laskuvarjohyppy, koska siinä on jokin kokenut mukana, eikä siinä roikuta pää alaspäin epämukavassa asennossa. Toisin kävi, ja olihan se semmoinen "itsensä voittaminen" jos nyt kliseisesti sanotaan. Tänä vuonna haluaisin tehdä myös jotain, mitä en ennen ole tehnyt! 

Kaveri tuli yökylään, joten herkuteltiin // Oli pakko näppästä kuva kun näyttää nuo kynnet niiin oudoilta salihanskojen kanssa :D // Evo:lla keikkumassa // Osa aamupalaa

7 Panostaa parisuhteeseen. Enkä tarkoita tällä sitä, että vietetään enemmän aikaa nyyhkyleffoja katellen vaan kokonaisvaltaisesti. Ollaan oltu seurustelun alkuajoista melko tiiviisti yhdessä, ja käytännössä myös asuttu kokoajan yhdessä, joten omien juttujen löytäminen ja niihin keskittyminen myös olisi nyt tärkeää molemmille - että ei mene maku koko hommasta ;) Lupaan myös olla hillitympi tyttöystävä, enkä suutu liian pienistä asioista! 

Sitten vielä yksi lupaus ihan lähitulevaisuuteen....tuo kammottava banneri vaihtuu uuteen lähiaikoina! Ja kirjoitusta pitäisi saada tällä viikolla myös Kuopion alueen-sivuille joten eiköhän tämä henkinen pläjäys ollut tässä - OIKEIN HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!



Ei kommentteja: