tiistai 10. joulukuuta 2013

Kuopiossa vieraileville vinkkiä!

Luultavasti kaikki muut Kuopiolaiset olivat jo ajat sitten käyneet Kauppakeskun Apajan kahvila-ravintola Salacavalassa. Minä kävin tutustumassa siihen vasta viime sunnuntaina ja pakko sanoa että pääsi heti mun top-kahviloiden ykkössijalle Kuopiossa! Menin sinne vain pyörähtämään mutta jumituinkin pidemmäksi aikaa ihanaa glögiä nauttien.


Ylläolevassa kuvassa siis yksi jouluisesta glögi-valikoimasta; Luomu variksenmarja-mustaherukka, namm. Kaikki kakut ja leivokset näytti kyllä myös niin ihanilta että ens kerralla on pakko maistaa jotakin niistä! Sijainti on myös melko passeli - keskellä toria. Nyt kun pahin remontti on ohi niin kelpaa jouluvalojakin ihastella kahvikupposen äärellä.

Toisessa kuvassa on ensimmäiset joululahjat paketoituna - tottakai koirille :D Niille on aina helpoin keksiä, koska ne ei ainakaan valita saamistaan lahjoista. Tykkään niiiin paljon paketoimisesta, mutta valitettavasti olen siinä myös ihan surkea.


Kaunis auringonnousu aamu(-päivä)lenkillä Haapaniemellä // Koulujuttujen tekoa, sitä ainakin on riittänyt viimeset pari kuukautta.. Kohta onneks loma! // Smoothie-kone // Askartelupaskartelua oveen kranssin muodossa

Tuo smoothie-kone on tosiaan aivan ylikätevä! Sain sen synttärilahjaksi porukoilta ja on ollut kovassa käytössä. Olihan meillä ennestään jo tehosekoitin, mutta sen käyttö alkoi epäilyttää jo yli 1,5 vuotta sitten kun jouduin tunkemaan sinitarraa semmosen nappulan päälle että se toimisi... Lähinnä se vain kärysi kokoajan, eikä sitä voinut pestä koneessa. Tässä kapistuksessa mukana tuli kaksi tuollaista pulloa, jotka saa pestä astianpesukoneessa, kuten myös teräosan.

Tuossa sekoituksessa mukana mansikoita, mustikoita, banaania, rahkaa, hieman maitoa ja eikun sekaisin. Itse sekoituksessa menee n. 10 sekuntia, ja kun tuon pullon ottaa pois koneesta ja kääntää ylösalaisin niin smoothie on valmiina pullossa ja sen voi ottaa mukaan vaikka kouluun tai töihin. Mukana tuli myös kaksi kantta joissa on juomisreikä (mikä sana!? vai suuaukko?).

Todella kätevä laite, suosittelen! Voi murskata myös jäätä ja teho on mielestäni riittävä. Kovin isoja paloja käyttöohjeet ei suositellut laitettavaksi koneeseen, mutta äkkiähän banaaninkin pilkkoo. Hyvä joululahjavinkki! Esimerkiksi täältä löytyy tuo eikä hintakaan omasta mielestäni ole kovin korkea.

Sitten eikun taas koulujuttujen pariin - vielä kun jaksaisi nämä pari viikkoa niin sitten pääsee ansaitun joululoman viettoon!

Ei kommentteja: