perjantai 20. joulukuuta 2013

Kuopio minun silmin

Päätin kirjoitella ihan oman postauksen tästä nykyisestä, rakkaasta kotikunnastani! Syntynyt olen myöskin Savossa, tosin vähän pohjoisempana Sonkajärvellä, joten minulla ei ollut mitään "alkujärkytystä" tänne muuttaessani. Esimerkiksi Pohjanmaalta tai ihan pääkaupunkiseudulta Kuopioon muuttaneet ovat kuvailleet Savoon tulemista pieneksi shokiksi - mutta onneks me savolaeset ollaan lepposta väkkee! 

Valkeisenlampi, yksi lempipaikoistani. Bongaatko taustalta Puijon tornin? // Puijon mäkihyppymäet sekä taustalla Puijon torni jälleen // Kallaveden risteilyllä viime kesänä

Muutin Kuopioon 2011 kesällä, valmistuttua merkonomiksi oli aika nostaa kytkintä ja minulle oli jo kauan aikaa selvää, että aion hakea ammattikorkeakouluun jatko-opiskelemaan. Kaupunki valikoitui aika helposti ja koulutusalakin oli jo tuttu. Kuopio nyt sattui olemaan lähin kaupunki kotipaikkakunnaltani jossa tarjottiin tradenomi-koulutusta joten valinta oli helppo! Sain vielä kaikenlisäksi kesätyön Kuopiosta ja löysin myös edullisen kimppakämpän keskustasta, joten kun tieto kouluun pääsystä tuli myöhemmin kesällä, pystyin helposti etsimään omaa asuntoa.

Kuopio-hallissa salibandyn 5. divaria katsomassa // Fransmannin antimia // Uusiutuneen torin kauniit jouluvalot! // KalPa-Kärpät - Olen vähän poikkeuksellinen Kuopiolainen kun kannatan Kärppiä!

Olen asunut parissa eri kämpässä keskustassa ja Haapaniemellä, sekä Linnanpellolla ja Puijonlaaksossa. Kaikissa paikoissa on ollut hyvät puolensa, mutta pakko silti nostaa Haapaniemi kaikkien edelle - hyvä kauppa aivan vieressä, nykyisin myös kuntosali, lyhyt matka keskustaan ja mukavat lenkkeilypolut lähellä.

Mitä yleisesti voisin Kuopiosta sanoa, niin hyviä puolia löytyy ainakin palveluiden määrästä. Kun marraskuussa 2012 aukesi uusi Matkus Shopping Center niin olin onneni kukkuloilla - juuri sellaista Kuopioon kaivattiin. Tietty aiemmin aennut Ikea oli myös kovin tervetullut, en tiedä onko lompakko samaa mieltä.. Ainut, mitä Kuopioon edelleen kaipaan, on mukavat, pienet ja kotoisat ravintolat - ei pelkkiä Peeässän ketju-ravintoloita. Amarillo, Memphis, Fransmanni, Pressot ynnämuut on jo niin nähty. Kuopion ravintoloista/baareista voisin kirjoitella oman postauksen, mikäli joku haluaa vinkkiä niistä! 

Bowl D1nerissä syömässä, yksi lemppari ravintoloista! // PMMP viime kesän Kuopio Rockissa // Syksyinen puu keskustassa // Frisbeegolf-rata Kunnon Paikassa, Vuorelassa

Mielestäni Kuopiossa on myös laaja koulutusskaala - löytyy aina tekniikan alasta musiikin ja tanssin puolelle. Ainut mitä itse toivoisin tänne, on media-ala. Olisi mielenkiintoista suorittaa esimerkiksi viestinnän kursseja vaikkapa avoimen amk:n kautta, samoin myös opetella grafiikka-ohjelmien käyttöä.

Sitten tapahtumista. Omaan kalipeeriin sopivia tapahtumia täältä löytyy vaikka millä mitalla, kun mietitään sijaintia esimerkiksi Helsingin seutuun verrattuna. Tänä vuonna mäkihypyn arvokisat palasivat Kuopioon, perinteinen RockCock järjestetään joka kesä, urheilun puolelta löytyy lisäksi mm. Finland Ice Marathon, Kunnon Askel ja Kuopio Maraton. Musiikin osaltakaan ei olla Kuopiossa yhtään huonossa asemassa, RockCockin lisäksi täällä esintyy paljon tunnettuja bändejä ja artisteja.

Viinijuhlilla viime kesänä, luomu-teemalla! // Yksi lemppari-kaupoistani; Amanda B // Haapaniemen maisemia parin viikon takaa // Kuopio Rockissa viime kesänä

Henry's Pubin haluaisin nostaa esille näin yhtenä hyvänä live-musiikkia tarjoavana paikkana, sillä tarjontaa on todellakin laidasta laitaan; Timi Lexikon, Tarot, Asa, Turmion kätilöt, Stam1na, Sanni, Olavi Uusivirta, Apulanta ja monet muut. Toisaalta henkassa esiintyy paljon myös pieniä, tuntemattomampia bändejä varsinkin Kuopion alueelta. Välillä on myös Open Stageja, jossa voi tuoda omaa bändiään näkyville. Ravintola Tähdessä taas tulevia keikkoja on mm. Jätkäjätkillä sekä Don Jonhson Big Bandilla.

Mitäs muuta vielä? No ainakin viinijuhlat, Kuopio Tanssii ja Soi sekä Kuopion komediafestivaalit. Ja tässäkin on vain murto-osa Kuopion värikkäästä tapahtumakulttuurista. Omasta mielestäni ainakin juuri sopivan kokoinen ja värikäs kaupunki!

Mikä on sinun ehdoton ykköstapahtuma Kuopiossa?




Ei kommentteja: