sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Leipojahullu (ja stressierkki) ilmoittautuu!

Päivät vierii melko vinhaa vauhtia ja ihan outoa ajatella, että kohta on jo kesäkuu! Ensi viikolla onkin jännät paikat, kun saan vihdoin ja viimein viralliset paperit käteen Tradenomin tutkinnosta. Viime sunnuntaina kerkesinkin jo kahvitella kauempana asuvien sukulaisten kanssa ja tuolloin virallisena valmistumispäivänä (29.5) vuorossa on juhlimista kavereiden kesken. Sitten viikon päästä on vielä kolmannet kekkerit Sonkajärvellä, joten kyllä tässä saa juhlia ihan tarpeeksi taas muutaman vuoden edestä!

Koska olen perinyt äitiltäni kaikenlaista (mm. leipomis-innon, stressaamisen taidon ja tietynlaisen perfektionismin) niin viimeinen viikko on ollut melkoista pyöritystä - puhumattakaan mitä ensi viikko tulee olemaan... Vaikka kavereita on tulossa näillä näkymin vain alle 10, niin olen onnistunut mielestäni aika hyvin stressaamaan täysin turhasta ja miettimään pääni puhki erilaisista tarjottavista..

Gluteeniton focaccia menossa uuniin! (resepti klik)

Nyt kun saan ihan LUVAN KANSSA leipoa sydämeni kyllyydestä niin tottakai tekee mieli kokeilla uusia reseptejä; lusikkaleivät kuului tähän kategoriaan ja onnistui gluteenittomanakin mielestäni todella hyvin. Ne odottaa nyt pakkasessa varsinaista juhlapäivää. Tottakai haluaisin tehdä mahdollisimman monesta tarjottavasta gluteenitonta (että pystyn itse syömään, heh) ja myös laktoositonta, että kaikki pystyisi syömään niitä huoletta.

Suolaiseksi tarjottavaksi olen miettinyt tomaatti-mozzarella patonkeja, kinkku-purjo-paprika piirakkaa, lohinappeja, pastejoita.. Ei kaikkia näitä, mutta joitakin. Edellisille kutsuille tein ihanaa gluteenitonta Foccaciaa, mutta se piti tehdä samana aamuna (ja syödä saman päivän aikana) sillä maistuu hyvältä vain tuoreena. Makeaksi tarjottavaksi teen kolmen raidan juustokakun, lusikkaleipiä, kaurakeksejä suklaakoristeilla ja jonkinlaisia suklaaleivoksia, jotka koristelen.


rakastan juhlien suunnittelua, varsinkin ruokapuolen suunnittelua ja järjestämistä. Juomapuolta en yleensä jaksa edes miettiä, nytkin tarkoituksena on, että vieraat tuovat omia juomia halutessaan ja pöydästä löytyy kahvia ja mehua. Ehkä ostan yhden skumppa-pullon alkumaljaksi! Ainut mistä en tykkää juhlien järjestämisessä on siivoaminen... Oon melko perfektionisti siinä asiassa, eli imuroin tarvittaessa vielä vaikka juuri ennen vieraiden saapumista, että lattialla ei varmasti ole murusia. Ja tottakai myös kauppareissu tuntuu aina kauhistuttavalta, varsinkin kun ostaa gluteenittomia jauhoja ja laktoosittomia tuotteita niin kyllähän siinä rahaa kuluu tarjottaviin..

Musta on niin ihana kokeilla uusia reseptejä ja tehdä hyvää tarjottavaa juhliin. Varsinkin jos näkee, että vieraatkin tykkää! Mitään ohjelmaa en ole tarkemmin suunnittelut; myöhemmin illalla voi olla, että Singstar aukeaa jossakin vaiheessa ;) Lautapelejä meiltä löytyy myös, eli tarkoituksena pitää mukavat, rennot illanistujaiset eikä mitään virallista pönöttämistä. 

Asu-puoli mulla on onneksi myös jo suhteellisen selvä, kun löysin eBaysta aivan ihanan, joskin melko simppelin mekon edullisesti. Siihen yhdistän ison kultakorun, joko ostan uuden tai käytän yhtä entistä luottokorua sekä korallin väriset timanttikynnet. Mulla onkin paljon tekemistä ensi viikoksi, kun pitää leipoa, siivota, käydä koululla palauttamassa kirjoja sekä kulkulätkä, tehdä geelikynnet ja perjantai-aamuna pitää vielä hakea todistus opintotoimistosta.

Juhlista, asusta ja ylipäätään opiskelusta on tulossa vielä omaa postausta kunhan saadaan juhlat pidettyä! 

Onnea kaikille muillekin valmistuneille ja oikein ihanaa kesän odotusta! ♥


Ps. Se puolimaraton haave on vielä vahvasti voimassa - viime viikolla kävin jo vähän testaamassa juoksukuntoa ja ensi viikolla alkaa säännöllinen treenaaminen!

Ei kommentteja: