tiistai 12. toukokuuta 2015

Kevyen viikon ohjelma

Huhtikuun 9.päivä startattiin yhdessä kaverin kanssa uusi, 2-jakoinen treeniohjelma ja viime viikko olikin sitten ensimmäinen kevyt treeniviikko sen osalta. Pakko myöntää, että kun käy kropan läpi salilla 1,5-2 kertaa viikossa niin pidemmän päälle se alkaa todellakin tuntua energiatasoissa. Maximivoima-viikolla tuntui jo viimeisessä treenissä ihan ylipääsemätöntä uupumusta, mutta toisaalta taas alkuviikon treenit meni vielä hyvällä energialla (esimerkkinä nyt ne maastaveto-enkat!). 

Kun 2-jakoisesta ohjelmasta luin netistä, niin kommentit oli melko saman suuntaisia: "Eihän mun lihakset edes väsy, kun treenejä ei viedä loppuun asti!" ja "Eihän tämä tunnu missään." Näin se meistäkin alussa tuntui, mutta kyllä kolmannella treeniviikolla alkoi jo tuntua! Viime viikko oli siis kevennetty viikko ja vaikka kuinka teki välillä mieli lähteä juoksemaan tai portaisiin, niin maltoin tällä kertaa kuitenkin höllätä ihan kunnolla.

Kevyen viikon ohjelma näytti tältä:

Sikälimikäli tuosta mitään selvää ottaa! Perus kuntosalitreeniä tuli tosiaan vain yksi kerta poikkeuksellisesti, ihan vain aikataulujen ja lauantain RedBull 400-juoksun takia, johon piti säästää paukkuja. Torstaina käytiin kylläkin salilla tekemässä kunnon keskivartalo & kehonhallinta-treeni. Tunti siinä meni, ja keskityttiin tosiaan keskivartaloon (vatsat, kyljet, syvät vatsalihakset, alaselkä) sekä tasapainoiltiin myös bosu-pallon päällä kyykkyjen muodossa. 

Muuten tuli käveltyä palauttelevia lenkkejä paljon sekä käytiin perjantaina pikkuporukalla heittämässä frisbeetä, josta tulikin mulle uus enari! (Kunnonpaikan + Vuorelan frisbeegolfit yhdessä) Eli +9 oli lopputulos. Tiistaina tein syvävenyttelyä ja muuten putkirullailin sekä venyttelin lyhyempinä pätkinä pitkin viikkoa.

Lauantaina oli tosiaan edessä Puijon 400m juoksu korkeimmasta hyppyrimäestä, ja siitä voikin lukea mun fiiliksiä Lupa Innostua! -blogista ja postaus löytyy täältä.

Tänä aamuna heräsin pirteänä jo 6.45 ilman herätyskelloa, söin kunnon aamupalan ja pyöräilin Valkeisenlammelle hiomaan juoksutekniikkaa Kuopion kaupungin liikuntaneuvojan kanssa! Vaikka sinäänsä juoksua ei paljon tullut, lähinnä juoksin 100m pätkiä jotta hän näki mun tekniikkaa, ja loppuaika käveltiin sekä juteltiin yleisesti liikunnasta ja tavoitteista.

Jutellessa heräsi myös ihan pienenpieni ajatus puolimaratonille osallistumisesta syyskuun alussa. Oon monesti miettinyt, miten hieno saavutus olisi juosta se ja olisihan siinä myös mukavasti tavoitetta kesän ajaksi! Nyt kun lihaskunto on hyvällä mallilla, niin olisi hyvät olosuhteet lähteä rakentamaan juoksukuntoa, mutta toisaalta se tarkottaisi sitä, että lihaskunnon treenaaminen jäisi vähemmälle. Mutta kerranhan sitä vaan eletään; lihaskuntoa ehtii treenata sitten taas talvella, kun kesällä on paljon mukavampi tehdä ulkotreenejä! 

Tämmöinen asia siis mietintämyssyssä - mä kun olen vähän semmoinen yllytyshullu, että jos joku vähänkin vihjaisee mulle jostakin tavoitteesta, niin otan siitä heti kaksin käsin kiinni ja alan tutkia asiaa innolla :D Netti on täynnä puolimaratonille valmistavia ohjelmia, joten tässähän olisi nyt hyvin 3,5kk aikaa treenata!

Mikäli nyt päätän siihen osallistua, niin takuulla tänne tulee juttua valmistautumisesta ja treeneistä! Onko lukijoiden joukossa puolimaratoonille osallistuneita? Kaipaan tottakai vinkkejä, kokemuksia ja muuta mitä vaan tulee mieleen - minkälainen lähtötaso sinulla oli, mikä oli haastavinta, mitä olisi pitänyt tehdä toisin? 

Ei kommentteja: