maanantai 18. elokuuta 2014

Opiskelutavoitteet

Nyt onkin hyvä aika päivitellä vähän nykytilannetta ja tulevaisuuden suunnitelmia opiskelun suhteen, kun viimein sain päähäni luonnostelua suunnitelman joka olisi myös ihan toteutettavissa. Tällähetkellä päiväni täyttää siis osa-aikatyö toimistossa (20-25h per viikko) ja lisäksi opinnäytetyö. Oppari ei kylläkään ole edistynyt sitten kesäkuun, mutta tarkoitus olisi käydä nyt keskustelemassa toimeksiantajan kanssa aiheesta tällä viikolla, ja kunhan ensimmäinen opinnäytetyöseminaari on koululla, niin mennä esittelemään aihe sinne. Sitten saankin jo ohjaavan opettajan ja voidaan keskustella aiherajauksesta ym. tarkemmin. 

Opparin teko alkoi kyllä tosi hyvin, mutta kun tekstiä alkoi olla n. 10 sivua niin tuli sellainen olo, että olisi ehkä hyvä käydä tämä läpi jonkun kanssa, ennenkuin alan pidemmälle kirjoittaa. Joten uudella innolla sitten yllämainittujen keskustelujen jälkeen jatkuu kirjoittaminen! Aihe on kyllä todella mielenkiintoinen joten siitä ei ole motivaatio kiinni. Lähinnä tuli semmoinen "hukassa" olo kun kirjoittelin vaan sujuvasti eteenpäin, enkä ollut edes varma onko kaikki mitä kirjoitain tarpeellista.

Valmistuminen amk:ista häämöttää siis edessäpäin, sen näkee sitten myöhemmin, että valmistunko joulukuussa vai vasta ensi vuoden puolella - joka tapauksessa haluan panostaa oppariin ja saada siitä vitosen. 



Syksyllä otan kolmanneksi pyöräksi vielä graafisen viestinnän opintokokonaisuuden, joka on juuri sitä mitä olen halunnut opiskella, mutta Kuopiossa on siihen ollut tähän asti huonot mahdollisuudet; graafisia ohjelmia. Kurssi on avoimen amk:n kautta ja maksaa siis myös jonkin verran. Oikeastaan kun miettii niin aika paljonkin (30€ per opintopiste) kun esimerkiksi avoimessa yliopistossa kurssit maksavat 10€/op. Haluan kuitenkin käydä tämän opintokokonaisuuden, koska siinä on paljon elementtejä mitä haluaisin tulevaisuudessa työssäni tehdä ja motivaatiota opiskeluun löytyy valtavasti.  

Kurssin toteutus on rakennettu siten, että kerran kuussa on kaksi lähiopetuspäivää; perjantaina iltapäivä/ilta ja lauantaina aamu/päivä. Loput tunneista on itsenäistä, kotiopiskelua. Saa nähdä miten aika riittää kaikkeen, mutta innolla odotan tätä silti!

Amerikkalainen juustokakku :-)
Ensi keväänä olisi tarkoitus mennä avoimeen yliopistoon ja hakea suoraan maisteri-ohjelmaan sen jälkeen. Oma sisäänpääsymahdollisuus on ehkä n. 10%, joten olen jo valmistautunut siihen, että työskentelen vielä 0,5-1 vuotta, ja haen sitten uudestaan. Mahdollisuutena on myös, että haen myöhemmin kandi-ohjelmaan, hyväksiluen tradenomi ja avoimen opinnoilla opintojaksoja, ja sitten hyppään maisterin opintoihin kunhan kandi on käyty. Jälkimmäinen vaihtoehto onkin todennäköisempi, sillä suoraan haku maisteriksi on todella vaikeaa, sillä hakijoita on paljon ja sisään otetaan vain vähän. 

Mikäli joulun jälkeen saisin mieluisan kokoaikatyön, niin jätän avoimen yliopistonkin kurssit myöhemmälle, sillä maksavathan nekin, eikä silloin saa opintotukea. Mikäli saan vain osa-aikatyön, niin sitten luultavasti käyn avoimen kurssit jo keväällä, jos aikataulut vain passaa yhteen.

Tämmöistä olisi siis suunnitteilla! Vaikka työelämään astuisinkin ensi vuonna niin opiskelua en kyllä ajatellut jättää tähän, aikaa on kumminkin vielä niin paljon ja töitä kerkeää tehdä aivan tarpeeksi vaikka opiskelisin vielä muutamankin vuoden!


Paljon tapahtuu seuraavan puolen vuoden aikana, mutta kyllä tässä riittää touhua lähiviikkoinakin; 31.päivä menen kaverin kanssa myymään puistokirppikselle vaatteita, samana viikonloppuna on SupaFly Beach Partyt vänärillä ja tilailin eBaysta ja nded:iltä vaikka mitä kivoja kynsijuttuja (mm. sähköviila/pora, water decals tarroja, rakennegeeliä yms.) kun syksyn korvilla heräsi taas kiinnostus kynsien väsäilyyn. Kunhan saan sähköviilan ja opettelen käyttämään  sitä niin voi ryhtyä taas väsäämään kynsiä myös kavereille, tuo nimittäin nopeuttaa sitä huomattavasti!

Ei kommentteja: