tiistai 16. syyskuuta 2014

Mitäs sitä tänään syötäisiin?

Valitettavan tuttu lause tässä talossa - kun olisi aika lähteä kauppaan tekemään ruokaostoksia niin herää kysymys, että mitäs sieltä nyt sitten ostetaan. Liian usein myös päädytään ostamaan joko jauhelihaa tai kanaa joista tehdään sitten muutamaa eri ruokaa: makaroonilaatikko, jauhelihapihvit, jauhelihakastike tai yksinkertaisesti kanaa nuudeleilla/pastalla tmvs. Kana mulla on alkanut tulla korvista jo ajat sitten, mutta kiltisti sitä silti puputan aika ajottain. Lidlistä saa kyllä hyvää marinoitua kanaa!

Olen aika improvisointi-kokki, enkä tykkää seurata reseptejä tarkasti. Tietty perusruoat menee ilman reseptiäkin ja tykkään kokeilla niihin kaikkea uutta pientä lisää. Jauhelihakastike oli pitkään sellainen ruoka, josta tuli aina ihan ok, mutta ei yhtä hyvää kuin äidin tekemä. Sitten löysin tämän reseptin ja voilá! Siitä tuli tosi hyvää, tosin edelleen reseptiä hieman muokaten oman makuiseksi - ja ei, en tosiaan mittaile voita ja jauhoja. 

Tuosta lähtien soijakastike on ollut paras ystävä; laitan sitä myös jauhelihapihveihin, makaroonilaatikkoon, pastoihin.. Se tuo aivan omaa suolaista makua!

Pitkään tehtiin jauhelihapullat- ja pihvit ilman korppujauhoja, mutta kerran gluteenittoman kaverin tullessa kylään jouduin improvisoimaan lohkoperunoiden kanssa; ne valmiit mausteseokset kun sisältävät gluteenia. No, katsoin vähän tuoteselostetta että mitäs niistä mausteseoksista löytyykään ja huomasin että pohjana on käytetty korppujauhoja. Ostin sitten kaupasta gluteenittomia ja rakastuin noihin heti! Ne vaan maistuu paremmalle. 





Lisäksi pistin mausteseoksen joukkoon valkosipulijauhetta, kuivattua ruohosipulia, suolaa ja hieman pippuria. Parastahan tuossa on, että mausteita voi muuttaa oman mieltymyksen mukaan. Seuraavaksi aionkin kokeilla lisätä siihen paahdettua sipulirouhetta, joka lähti kaupasta matkaa kokeilun vuoksi. 

Mausteet sekoitetaan ensin korppujauhojen kanssa, sen jälkeen perunalohkot pyöritetään rypsiöljyssä ja lopuksi mausteseos sekoitetaan tasaisesti joukkoon. Seuraavaksi aionkin kokeilla lisätä siihen paahdettua sipulirouhetta, joka lähti kaupasta matkaa kokeilun vuoksi.


Pihveihin ja pulliin meni tällä kertaa tällaiset ainekset:

maitoa
gluteenittomia korppujauhoja

700g jauhelihaa
2 munaa
soijakastiketta
sipulisilppua
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta

Ihanan simppeliä ja helppoa - mutta silti tosi maukkaita :)

Me nautittiin pihvit tällä kertaa perunamuusin kera, johon ripottelin päälle vielä paahdettua sipulirouhetta (sipuli-hullu). Salaattiin koitin hieman marinoida punasipuleita, mutta koska ainesosat oli aika vähissä ja aikaakin niin vähän niin aika köyhänlaiseksi ne jäi.

Seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla taikinaan leseitä ja niiden kuivuutta täydentämään kermaviiliä. Musta parasta ruoanlaitossa on just kokeilu, koska kyllästyn helposti saman vanhan toistamiseen joka kerta. :)


 Nyt menen taikomaan itselleni aamupalaa; on nimittäin vapaapäivä! Kunhan mies saa ittensä ylös niin suunnataan salille ennenkuin koulu alkaa. Ahh, että rakastan tätä tunnetta kun ei ole kiire mihinkään ♥

ps. Tänään on taas edessä kauppareissu ja oonkin selannut jo kotikokin sivua, että mitäs tällä kertaa tekis..

Ei kommentteja: